Bloggen

Om den här bloggens framtid

Bästa läsare. Tio år fyller den här bloggen i år. Otroligt. Jag skrev för någon vecka sedan att jag skulle ha en workshop med mig själv om innehållet. Tänker vara lite transparent här och berätta om den. Kvällen gick ut på att…

Fundera ut vad den här bloggen:
Ska gå ut på?
Vad den ska handla om?
Hur ofta den ska uppdateras?
Hur den ska se ut?
Målen med bloggen?
Hur jag ska fördela min tid?
Vilka verktyg jag behöver?

Nu har jag haft den där kvällen. Resultatet är en lång Keynote med vad jag tänkt att den här plattformen ska innehålla för 2021 men även för 2022 och 2023. Bloggen kommer att fortsätta innehålla mycket vardag, framförallt för att jag själv älskar vardagsbloggar men också eftersom dagens bloggar mer och mer liknar proffsiga magasin så känns det som att behövs det något annat också. Det kan förekomma kommersiella samarbeten, men det är inget jag kommer att aktivt jobba med i år.

Jag kommer även att skriva om föräldraskap, mat, hem, Helsingfors, tips, och personliga tankar. Jag kommer att vara personlig, utan att för den delen bli för privat. Något jag lärt mig genom åren. Jag har tänkt att bloggen ska uppdateras sex gånger i veckan (ojoj) och fortsätta ha mycket bildmaterial. I och med att jag avskyr mobilbilder (vet att många envisas med att det är bra kvalité, men det sa samma människor 2011 också och titta på era mobilbilder nu) och min Nikon mer eller mindre håller på att ge upp, så är en ny kamera en investering som jag tänker ge mig själv. Utöver det ska jag även ge mig själv Elementor och bygga upp mitt eget tema. Kul att lära sig något nytt.

Ny look, mer innehåll och bättre bilder. Bloggen har idag ca 15.000 unika sidvisningar/månad. Tanken är att jag ska få upp det till 20.000. Inte för att det egentligen spelar någon roll (är ju glad för er som läser nu), men ett mål är alltid roligare att ha och sträva efter.

Det enda jag inte kommit på vad jag ska göra med är min instagram. Jaja. En sak i taget.

Sen vill jag tacka dig som läser den här bloggen, som kommenterar och som peppar mig i det här. Jag har i år bloggat i 10 år och jag har tänkt att fortsätta så länge jag tycker att det är roligt. Bloggen är min största hobby, min passion och något jag älskar att sätta tid på. Tack till er och hoppas ni fortsätter hänga med. Blir glad om ni lämnar en kommentar och berättar vad ni gillar med Lineriet.

Vad tycker ni mest om att läsa om här? Vad vill ni har mer av? Mindre av? 

Tusen tack, ni är bäst <3

18 Comments

 • Lucy

  Jag gillar o läsa bloggen eftersom jag är i samma livsskede som du, har en 1,5 åring och väntar tillökning till sommaren. Tycker det är intressant o läsa dina vardags-iaktagelser som är skrivna med svenskt perspektiv (vilket är kul). Hittade i tiderna hit via smulans blogg o nu läser jag båda 🙂

  • Lina

   Hej och stort grattis! När har du bf? :D. Tack för din kommentar och peppen. Så kul att du läser och att du hittade hit via Jonski och valt att stanna kvar. Hurra!

 • Ellen

  Din blogg är den enda jag läser. Tycker om det varierande innehållet med restaurangtips, Bernie och livet i allmänhet. Kul att du fortsätter!

  • Lina

   Yey tack Ellen. Känner mig ärad över att vara den enda bloggen du läser. Wow. Tack din input. Ska fortsätta vara varierande <3

 • Steph

  Jag gillar att du blandar dina inlägg. Litet inredning, litet mat, litet barn, litet skärgård, litet allt mellan himmel och jord sisådär. Skulle inte orka med något helt renodlat utan vardag och normalvikt är rätt sköna att följa. Och grattis till de 10 åren!

 • Hanna

  Åh vad härligt o höra! Håller helt med om att vardagsbloggar behövs, tycker det är så mysigt o läsa helt vanliga vardagsinlägg! Hänger kanske lite extra ofta här för att jag kanske saknar Helsingfors lite samt känner igen mig i att ha en fot i Sverige o en i Finland (Även om vi är tvärtom, jag är uppväxt i Finland men bor nu i Sverige ?)

  Gillar även dina fina bilder, recept o Helsingfors tips! Ser också fram emot o få följa renoveringen ?

  Keep up the good work – gillar din blogg!

  // Hanna

  • Lina

   Kul att höra och roligt att du gillar det svenska/finska perspektivet. Kan tänka mig att du känner igen dig en del i det, fast tvärtom då. Tack för dom fina orden och tack för att du är här lite extra ofta. Betyder mycket för mig!

   Kram!

 • Heidi

  Åh, härliga nyheter!

  Jag har följt bloggen sen… 2013 eller 2014? Det som uppskattas mest av mig är dina personliga tankar, boktips, alla fina fotografier osv.
  Om möjligt, så vore det också härligt med en comeback av bloggen. Gillade frågorna och gästerna, kändes unikt med en finlandssvensk podcast som var så pass avslappnad.

  • Heidi

   Glömde bort, det som uppskattas mest; vardagsinlägg, tips på smått och gott, inredning, jobbtankar, Helsingfors (längtar efter staden, bor numera i Sthlm). Skillnader mellan Swe och Fin etc.

  • Lina

   Oj vad fint att du har hängt med så länge. Det visste jag faktiskt inte. Men kul!

   Antar att du menar comepack med podden? Så roligt att höra att du gillade den. Fick så lite respons på de att jag blev lite osäker faktiskt. Men jo, har diskuterat det här med att ta upp poddandet med min svägerska. Det enda är att det är en otroligt tidskrävande syssla. Särskilt intervjupoddar eftersom man ska hitta en bra gäst, lyckas hitta en tid för oss båda, göra massa research, sen själva intervjun plus klipp och publicering. Efter tio avsnitt var jag helt slut. Men så var våren då jag slutade med podden en otroligt tung tid för mig psykiskt, var så jäkla ledsen och bräcklig att det var svårt att intervjua andra med ett klart sinne och ett självförtroende. Nu skulle det nog gå bättre, men nu är det kanske tiden som saknas istället. Kanske senare i år, men med ett lite mindre tidskrävande tema? Jag vet inte, måste fundera på saken lite mer.

   Men kul! Tack för dom fina orden Heidi <3

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *