Hem

Val

Godmorgon. Här trodde man att man skulle vakna upp till en ny värld. En värld med en demokratisk amerikansk president. Än så länge är valet inte avgjort, men tyvärr ser det ganska mörkt ut. Jag hoppas verkligen att Biden vinner i samtliga avgörande delstater så att vi får ett slut på den här freakshowen som pågått dom senaste åren. Känns som om man emotionellt inte skulle orka med fyra år till av Trump. Även om det här är ett amerikanskt val så påverkar resultatet så mycket mer än bara USA. Hela världspolitiken gungar med en ledare som bara skapar kaos. Tänk hur mycket han har hunnit förstöra under dom fyra år han har bott i Vita huset. Är livrädd för vad han kommer att hitta på med fyra år till. Usch. Det här valet är en jäkla rysare.

 

Jajajaja. På tal om val så pågår det en hel del val här hemma också. Inte riktigt lika allvarliga val dock som det som pågår idag, utan här pratar vi färger hemma. Okej, mest jag som pratar färger och visar då och då upp vilken färg jag tänker för godkännande av Niki. Så kan också ett val gå till. Vi tänker oss alltså ett sovrum i färg, men exakt hur djup färgen ska vara eller vilken exakt nyans är ännu lite oklart. Vårt framtida sovrum är bilden längst upp till vänster. Resten av bilderna är inspiration på sovrum i färg. Ja, förutom bilden på vårt eget sovrum hur det ser ut idag. Ville ha med den för att för att möblerna kommer att vara samma. Just nu leder den översta gröna sovrumsfärgsracet. Vi ska se. Ska ta en till sväng och stirra på färger. För någon vecka sedan vandrade jag glatt in i färgbutiken med massa färgkoder jag googlat fram. Tyckte att det här blir bra! Ja, sen visade det sig att. Nordsjös färger endast säljs i Sverige, samma sak med Alcro. Fick plocka lite Tikkurila koder istället, men är inte helt övertygad. Kanske måste få dom att blanda något eget till mig. Hur gör man?


När vi ändå pratar hus och inredning så ska vi ta en liten titt på vårt framtida badrum. Vi kommer att ha ett badrum med bastu, badkar och två duschar. Utöver det har vi två separata toaletter. En på varje våningsplan. I vänstra hörnet av min moodboard hittar ni hur badrummet ser ut från visningsbilderna. Bilden till höger är min inspirationsbild. Tänker mycket grönt och klängväxter i och med att det finns naturligt dagsljus där (sånt gillar man ju). Så glad att vi kommer att ha badkar även här. Har man haft badkar i fyra år känns ett liv utan badkar himla tråkigt. Plus att badkar med barn är bäst. Vad tror ni?

12 Comments

 • Amanda

  Så härligt med grönt sovrum och egen bastu! Och roligt att följa med inredningsplaner. Jag är väldigt nyfiken på ön ni kommer att flytta till. Blir spännande att se mer bilder därifrån sen när vi väl har flyttat, verkar ju helt ljuvligt från de bilderna du lade upp tidigare 🙂 Lycka till med flytten och alla val angående den!

  • Lina

   Tusen tack! Det känns verkligen helt bäst att få flytta till Tammelund. Ön är verkligen fantastisk och påminner väldigt mycket om ön Svedjeholmen där min man Niki växte upp. Ungefär samma känsla, bara picolite större. Ska absolut ta mer bilder på omgivningarna så fort vi flyttat. Ljuvligt med ö-liv. Ni måste också vara glada när ni fått flytta tillbaka till ert hem efter remppan. Sånt blir man ju glad av Kram <3

 • Alexandra

  Målade just en vägg på toaletten med en härlig grön nyans, Tikkurila Syvänne, är supernöjd! Påminner kanske lite om den färgen du har i collaget under till vänster under bilden på nya sovrummet. Det finns ju oändligt med färger som kan blanadas ihop, ofta någonstans bredvid väggen med små färgprovslapparna i järnhandeln finns också sådana där tjockare små böcker men säkert 5000 olika färger. Svårast tycker jag är att välja rätt, och vara nöjd med färgen i alla olika ljus.

  • Lina

   Uh! Hur läckert med en grön toalett? Är nästan lite besviken över att båda våra toaletter är helkaklade, annars hade jag gjort precis som du och haft toaletter i färg. Så nice. Kollade upp Tikkurila Syvänne och tycker att den är helt fantastisk. Kanske lite väl mörk för vårt sovrum, det är ändå inte jättestort. Men ljuvlig färg, bra val Alexandra! Tack för katalogtipset. Ska dit och slå mig ner och se om jag blir lite visare 😀 Kram

  • Lina

   Jenniiiifeeeer, jag veeeet och det suger. Det är ett av mina plugins som ställer till det. Har inte lyckats lista ut vilket än så länge. Feeden fungerar perfekt med Sevendays, periodvis med Feedly och inte alls med Bloglovin. Vet inte riktigt hur jag ska lösa problemet. Men jag vet, det är otroligt störande. gosh.

 • Emma

  Så fina färger för sovrummet! Praktisk fråga: Använder du något program för dina moodboards och vad är dina bästa inredningsinspirations tips?

  • Lina

   Tack! Vi ska hoppas att det blir bra. Hmm.. det är Apples Keynote, inget desto mer avancerat. Bygger upp varje rum med en liten powerpointpresentation 🙂 Inspiration och bilder hämtar jag framförallt från pinterest, men också från bloggar och tidningsappen Readly. Var hittar du din? Kram!

 • Johanna

  Hej! Härligt med flytt ? Vi målade tre rum i vårt nya hem för några månader sedan och hade då fastnat för några nyanser från Beckers. De säljs inte i Finland upptäckte vi sedan, men på K-rauta blandade de alla färgerna åt oss med hjälp av NCS-koderna. Och eftersom det var nyanser vi hittat på nätet och bara sett på olika skärmar köpte vi först små provburkar, det var lättare att välja när man väl såg färgen på rätt vägg ☺️

  • Lina

   Hej Johanna och grattis till er med nytt hem! Älskar att det inte bara är jag som gör det där, vandrar in lycklig med svenska koder och tror att. det är no brainer. Men sjukt bra tips. Ska absolut göra samma sak. Hur stora är provburkarna?

   Plus tycker så mycket mer om K-rauta än Bauhaus. Bauhaus är lite som Verkkokauppa, skitsvårt att få hjälp med något medan K är mycket mer för kundservice. Eller så är det bara jag 🙂

   • Johanna

    Bra om det var till hjälp! Burkarna var väl 0,45 liter och kostade något i stil med 5-6 euro styck ?

    Och jo, håller med!! Gick först till Bauhaus med mina koder och de tittade på mig som om jag var en utomjording och meddelade att de inte kan göra något med dem. På K-rauta däremot fanns livets bästa typ som hjälpte till med allt och till och med tog mig med in i bakrummet för att se till att det säkert blev rätt nyans på färgerna ???

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *