Funderingar

Mitt i livet

Jag lyssnade på podden Flashback Forever (älskar den podden) tidigare idag där dom pratade om att dom värsta skribenterna är dom som inte har något att säga. Kände mig lite träffad. Kanske också därför mitt uppdateringstempo inte är på topp numera. Ni vet när man är lite emellan allting och samtidigt inte har så mycket att säga om saken.

I mitt huvud pågår det mycket på inrednings och renoveringsfronten just nu. Alltifrån vilken behandling vårt framtida golv ska få efter slipningen (hårdvaxolja eller lack, vilken ton?), stenskivor för en eventuell köksö och vilket matbordunderrede ska vi ha? Plus massa annat. Samtidigt kombinerar jag 40% jobb och en elva månaders bebis som verkligen fått upp farten. Han tuggar och klättrar på allt, och efter det springer han iväg från mig. Där emellan försöker jag ha ett socialt liv (som jag råkar dubbelboka ibland), höra av mig till familj (inte så bra på just nu) och kika in här med vettigt innehåll.

I måndags slog jag mig ner vid ett bord på en restaurang i södra Helsingfors med Jonski och Ylva och började gråta. Ni vet sån där gråt som man kan få ibland när man känner att man går på övervarv. Mådde så mycket bättre efter två glas vin, en grillad kyckling och pepp från två bästisar. Ibland behöver man det.

Annars då? Imorgon skriver vi över lägenheten på de nya ägarna plus byter bank. Efter det ska jag och Björnen på playdate till min svägerska Hanna. Sen hörrni, sen är det nästan helg. Puuuh.
Och snart flyttar vi in här.

3 Comments

 • Alexandra

  Ja, det är svårt att få allt under småbarnsåren har jag insätt. I podden Perjantain parhaat hade dom en otroligt bra life hack gällande tid och prioritering o att hålla sig flytande när man är, som du säger, mitt i livet. Den fungerar såhär:

  Gör en lista med alla ”borde” och ”vill”, o sen ge en prioriteringssiffra åt alla punkter.

  1= saker som är kiva om det sker men inte nöjdvändiga
  2=vill göra regelbundet o harmar om det blir ogjort/ ger mig glädje även när jag gör det.
  3= De viktigaste sakerna, är villig att bortprioritera annat för att hinna med dessa.

  Idén att samla så många 3-poängare som möjligt, men samtigt ha ett max-tal, t.ex. max 7 poäng per dag för att inte bli helt overwhelmed. Så, varsågod. Livspusslet (nästan) löst.

  Sen måste man nog acceptera att 100 % i allting inte kan vara standarden hela tiden. o att lite är bättre än inget alls.

  • Lina

   Oj Wow! Tusen tack Alexandra för råden. Jag tror att det här med livspusslet är nog något man aktivt får jobba med resten av livet. Såna här tips kan vara bra att få återkomma till när man behöver struktur i livet. Puuuuuh <3

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *