Helg

Helgen

Fredagen började med vinlunch på Story i Saluhallen med min svägis Hanna. Lämnade till och med Björnen hemma med sin pappa som jobbade hemifrån. Det är lite enklare att koncentrera sig på sällskapet när man inte har en kanin på speed i knät.

Hanna är världens peppigaste person. En lunch med henne och man känner sig 1000 gånger mer fylld av energi. Så otroligt smart, rolig och positiv. Jäkligt tacksam över att få vara hennes svägerska. Åt burgare. Såklart. På kvällen gick jag som sagt på personalfest med mitt jobb. Mycket rolig kväll. Lördag morgon och jag mådde bra. Hade ändå varit förnuftig och åkt hem i tid. Efter frukosten packade vi bilen full med saker och lilla B som fått världens blåtira kvällen före. Stackaren. Så åkte vi till våra vänners landeställe i Sibbo. Där vi åt livets middag och umgicks i ett dygn med våra vänner. Söndag och vi var hemma igen strax efter tre på eftermiddagen. Borta bra men hemma bäst som man brukar säga. Sen lagade Niki chili con carne och jag badade Bernie som fyllde tio månader. Börjar bli stor!

Det händer att jag får ångest över att tiden går så fort. Att jag inte optimerar min mammalediga tid bättre. Som ett dåligt samvete över att tiden bara rinner iväg. Att tiden då jag är hemma med mitt första barn snart är över utan att jag hänger med. På sätt och vis känns det nu kanske lite extra bra att vi flyttade på min jobbstart med en månad. Även om det ändå bara handlar om två dagar i veckan. Tiden har aldrig känts så tydlig som den är just nu. Det känns som han föddes igår och så går han redan. Eller okej, han går nästan. Men tio-15 steg fixar han. Plus blåtiran då.

Jaja. Det blir nog bra!

4 Comments

  • Amanda

    Jag kan känna igen ångesten över att tiden går så fort! Samtidigt älskar jag just det, att ingen fas är för evigt. Att det hela tiden blir bara ännu roligare (hur är det ens möjligt?!). Och att kärleken också växer fast man inte tror att den kan bli större. Och mirre en sån fena han är på att gå Bernie! Det är inte alla 10 månaders typer som fixar det!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.