Landet

De sista sommarbilderna

Vi körde ut till Ingå igår eftermiddag efter att Niki slutat jobba. Det är sista helgen mina föräldrar är här innan dom återvänder till Sverige. Så vi passar på att umgås lite och tillsammans hjälpas åt med allt höstfix. Igår hade vi även grannarna över på middag (mamma och pappa hade lagat lasagne och äppelpaj) och idag har vi tagit in motorbåten och badbryggan. Slut på sommarsäsongen för i år. Något som ändå känns helt ok. Nu öser regnet ner utanför och jag har tänt ljus.

För en vecka sedan seglade jag och pappa Snipe här i Ingå en förmiddag. Nu är snipen tillbaka i båthuset. Men så här såg årets sista segling ut. Det var byig vnd och strålande solsken. Pappa hade shoppat nya segel av en kappseglerska och fått rosa siffror på köpet. Siffrorna ska tas bort nu under vintern och båtens egna svenska siffror (förmodligen inte i chockrosa) ska upp.  Kaptenen vad glad och vi turades om att ta rodret. Under tiden vaktade mamma Björnie. Efter seglingen åkte jag och mamma till Ingå kommuns solrosfält (vid 51:an). Man får plocka gratis för eget bruk. Vilket vi gjorde. I mängder. Tack Ingå!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *