Random

När Björnen tog sovmorgon

Imorse vid fem på morgonen vaknade jag av att Björnen var ledsen. Det visade sig att hans blöja läckt igenom och att hans pyjamas och lakan var blöta. Så som det kan gå när han fått en flaska ersättning mitt i natten. Klädde av honom och satte på en ny blöja. Sen stoppade jag ner honom i sängen bredvid mig istället för spjälsängen. Nästa gång vi vaknade var klockan 8:45 och jag trodde knappt mina ögon när jag insåg att vi sovit förbi Bernies vanliga 06:00-07:00-väckning. Otroligt. Tack Björnen för sovmorgonen.

Överlag har Bernie bara sovit en enda natt rakt igenom utan att vakna. Det var en natt i Korpo för två veckor sedan. Han sov och sov och jag tänkte att nu är han där. Nu sover han hela nätter. Well, natten efter vaknade han tio gånger vilket han inte gjort sedan han var fyra månader. Så man ska inte ropa hej för tidigt. Överlag vaknar han ca tre gånger per natt. Oftast snabba uppvak. Ger jag honom en flaska ersättning går det oftast någon minut innan han sover igen.  Tar jag fighten och bara stoppar in nappen kan det bli längre dispyter oss emellan. Ibland äter han inget alls på natten, ibland går det två flaskor. Jag själv lider inte så mycket av uppvaken. I och med att jag oftast får sova morgonen så är sömnbrist inget det här föräldraskapet kommit med. Tur för mig.

Men så idag. Tänk att han nästan sov till klockan nio. Sida vid sida med mig. Hud mot hud. Gud så mysigt.

Lovar att han kommer att vakna svintidigt imorgon. Bara för att jämna ut trycket. Men så inatt är det första natten som han sover i eget rum. Kan hända att det går kalas. Eller tvärtom. Fördelen med Ingåhuset är att det finns fler sovrum än vad som används. Plötsligt fick Björnen ett eget. Hoppas han sover bra där. Så fint här nu i Ingå när sensommaren är i sitt esse. Lämnade Björnen två timmar med sina morföräldrar så att jag och Niki kunde se en lägenhet till i stan. Konstaterade tre minuter in i visningen att: Här vill vi inte bo. Nu vet vi det. En timme bil till stan, 15 minuters visning sammanlagt, en timme bil tillbaka. Sen fick Björnen sova och min mamma lagade fantastiska italienska köttbullar. Överåt endast för att det var så otroligt gott. Gosh. Bra sällskap man har ändå. Föräldrar <3. Snart åker dom hem. till Sverige igen och nästa gång vi ses fyller Björnen ett och då är det november. Nu ska jag krypa ner i sängen. Första gången som jag och Björnen sover i varsitt rum men under samma tak. Spännande.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *