Helsingfors

Odi, lägenhetsvisning och fynd

Det börjar kännas att sommaren börjar gå mot sitt slut. Det känns i luften. Ni vet friskheten, det där klara som får en att tänka på skolstart, nyvässade pennor, en sprillansny kalender, styva jeans och rutiner. Är dessutom extra peppad på höst efter mina två barfotaveckor på en ö. Att leva stadsliv, träffa. vänner, gå på aktiviteter och börja jobba två dagar i veckan. Det har varit en otroligt bra sommar, trots coronafaderullan och det är jag verkligen tacksam för. Men nu ska det bli skönt med förändring. Tog två nätter i stan och vandrade in till centrum. Det tar tjugo minuter att gå till Järnvägstorget och är man lat går både spårvagn 3,6,7,9 eller buss 23 eller metron då såklart. Jag hade ingen mask på mig eftersom jag promenerade. Det hade däremot statyerna på Järnvägstorget. Bernie och jag hängde större delen av måndagseftermiddagen på Odi. Perfekt ställe för en bebis att krypa, klättra och leka på.  Han älskade sitt liv. Jag bestämde mig för att ta tag i mina tio år gamla biblioteksböter. Gick fram till infodisken, berättade mitt ärende och skämdes. Hela 45 eurosar hade jag i böter visade det sig. Från 2009. Tjejen i infodisken tyckte att mina böter var för gamla för att betalas och preskriberade dom. Blev svinglad. Lånade till och med en bok med mitt nya bibliotekskort för att fira. Vinst!Sen tog vi hissen ner för att gå hem i regnet. Ska besöka Odi så ofta jag kan från och med nu. Perfekt lekplats för oss båda. Promenerade hem längs med Tölöviken. Ibland kom det skurar och ibland sken solen. Ah just det! Köpte även regnbyxor till Bernie på Lindex för 4,5 eurosar. Nästan gratis. I tisdags gick jag och Bernie på en privatvisning. Konstaterade snabbt att det här inte var vårt hem. Något man känner. Kan jag bo här? Vill jag bo här? Får man in en vagn i hissen? Får jag in mig själv i hissen? Mår jag bra av energin här (gud vad hippie jag låter nu). Den här lägenheten stod det dock inte vårt namn på. Men nu vet vi det. Sen körde vi ut till Ingå för att umgås med mina föräldrar som är kvar här nån vecka till. Mys.

Imorgon ska jag köra in till stan en snabbis för att gå på en annan lägenhetsvisning. Kanske det står vårt namn på den? Vi ska se!!!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *