Korpo

Tropisk hetta på holmen

Hej från Kaitholmen. Här hänger vi i en tropisk hetta. Känns nästan som att hänga vid medelhavet när det är sådär 28 grader i luften och 25 grader i havet. Har simmat fler gånger än jag kan räkna och geggat in mig i solskyddsfaktor där emellan. Bernie har också badat massor, både i havet och i sin pool. Vi hade lämnat hans pool i Ingå så vi fick köpa en ny likadan i Korpo by. Niki köpte även ett cyklop och så har vi dykt efter hans tre veckor gamla Raybans som råkade falla i havet i fredags. Inget fynd än så länge. Utöver soliga dagar här i ytterskärgården har vi börjat sömnskola B. Dramatiska nätter även om det än så länge gått ganska bra. Tålamod måste man ha minst sagt. Bernie har äntligen fått inviga sin UV-dräkt som vi köpte inför vår Greklandsresa. Den som vi aldrig åkte på (corona)Men Östersjön är ändå nästan som medelhavetLite grönare kanskeMen B älskar att bada i havet även om man måste gå lite långsamt fram och bada i korta omgångar så att han inte blir kall. Annars har vi hängt mycket på stora terrassenUnder det vita parasolletMed tusen olika leksakerJag hoppade även studsmatta innan jag kom på att det är en olämplig syssla för någon som fött barn för sju månader sedan och ännu ammar. Som tur gick det bra. Allt sitter kvar var det ska. Puh. Bernies sjungande bok som vi alla kan utantill numera. Djuuuuuuuurens karnivaaaaaaaaaaaaalBadarn Mellan bad kommer sömn. Tur att vi tog med vagnen ut. This placeNär det är helg och man har rosé i glasetEftersom man ska ha datenight med sin man När Björnen sover Babymonitor är på riktigt ett av våra bästa köp. Vår Padwico 850 är så jäkla bra. SkåleliskålskålÄkta man Och bugen.

4 Comments

 • Anonym

  Alltså wau vilket ställe!! Blir ju minst sagt avundsjuk 😉 o ser så härligt ut när ni badar med Bernie! Sommarfiilis!!

 • Alexandra

  Hej!

  Läser gärna mer om hur ni gör med Bernies sömnskola, vad man ska tänka på och vad som funkat för er.
  Vår son är ett par månader yngre än er så gissar att vi har samma sak framför oss så småningom.
  Annars är det jätte kul att läsa din blogg så tack för det!

  • Lina

   Hej och tusen tack till dig. Kul att du också lever bebisliv 🙂 Jag är verkligen ingen expert utan försöker bara testa mig fram lite och se vad som fungerar. Använder oss av ”Tassmetoden” som rekommenderas av Rådgivningen. Än så länge tycker jag att fungerar bra. Igår hade vi i och för sig en ny säng och då tog nattningen lite längre tid. Tassmetoden fungerar så här:

   Sömnskolan eller ”tassmetoden”
   Sömnskolan hjälper dig att natta barn som är över ett halvår gamla, då de i det skedet redan klarar sig över natten utan att de hela tiden måste matas.
   Målet med sömnskolan är att lugna ner barnet så att det kan somna med minsta möjliga besvär och utan arbetsamma konster.
   Sömnskolans grundprinciper är att svara på barnets behov, lugna ner det med beröring och att undvika sådana nattningsmetoder som inte har något att göra med dess trygghetskänsla.

   1. Ifall barnet gråter innan det somnar eller när det vaknar på natten, försök bedöma utgående från gråtens ton ifall det är tillkallande gråt eller ifall det beror på trötthet och därmed slutar av sig själv.

   2. Ifall barnets gråt fortsätter eller blir kraftigare, gå till barnet och lägg din hand stadigt men ömt på barnet. Håll handen på plats tills det lugnar ner sig, men inte så länge att barnet somnar.

   3. Ifall barnet gråter allt mer, smek barnet med kännbara, regelbundna, rytmiska rörelser. Axlarna, ryggen och rumpan passar bra för det här.

   4. Ifall barnet fortsättningsvis inte lugnar ner sig, lyft upp det i famnen och håll det stadigt upprätt mot ditt bröst medan du smeker ryggen. När barnet lugnar ner sig, lägg det tillbaka i sin egen säng, men håll kvar ”tasskontakten” ett ögonblick.

   Det finns mer info på Rådgivningens sida: https://www.hel.fi/sote/perheentuki-sv/0-1-ar/somnen-och-dygnsrytmen/somnproblem

   Lycka till! <3

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *