Landet

Ingå, mornar, ärtpestopasta och trädgårdsjaget

Är så jäkla glad över att vi valde att vara i Ingå den här veckan. Vackra mornar, varma dagar och fantastiska kvällar varje dag. LJUSET är så fint att jag ibland inte riktigt vet vart jag ska ta vägen. Ingå är frizonen i livet, en borg som alltid får en att må bra. Hit har jag alltid kommit i både lycka och sorg och det här stället har en lugnande, värmande och trygg effekt på mig. Här har jag spenderat alla mina barndomssomrar med familjen. Dessutom är det här platsen jag gifte mig med Niki och jag tänker på det nästan varje gång jag går på den gamla stenbryggan. Att här har vi sagt ja. Finns ingen plats på jorden som betyder lika mycket för mig som Ingåhemmet. Så tacksam över det här fantastiska stället.

Imorse vaknade jag och lilla B till det här. Magiskt. Förstår ni vad jag menar? Det hade regnat på natten och allt låg under en fuktig duk.

Så småningom torkade det till och jag stängde in mitt extremt aktiva barn i en bur. Utan bur försöker han bara ta sig in i sin pool hela tiden. Pool är farligt.Ska man hänga i den ska hans föräldrar han 100% fokus och sitta en millimeter bredvid. När det var dags för lilla B:s andra sovstund för dagen tog världens bästa Stina i huset bredvid ut B på långpromenad i vagnen så att jag fick lite egentid. Så snällt. Han sov hela den långa rundan som Stina rullade vagn och när han vaknade på eftermiddagen var han lite soligare. Tack Stinis!

Kvällens middag blev ärtpestopasta med grillad kyckling, tomat och gräslök.

 

Gjorde pesto på det här receptet:

300g gröna tinade ärtor
1,5 dl solrosfrön
1 lite vitlöksklyfta
50g lagrad ost
1/2 citron (citronzesten)
1 dl olivolja
2 msk vatten
1 nypa salt och svartpeppar

1. Tina ärtorna i kokande vatten i någon minut

2. Hetta upp en panna med en skvätt olja och rosta på solrosfröna så de får lite yta (jag råkade rosta lite väl hårt). Pressa i en vitlöksklyfta på slutet som får ligga i pannan cirka en halv minut. 

3. Lägg ner solrosfrön, vitlök, ärtor och riven ost i en mixer. Kör ihop och slå sedan på vatten och olivolja. Zesta i citronskal och smaka av med salt och svartpeppar. Kör till en smet och häll över i en fin skål eller burk. Det blir alltså över ganska mycket. Recept från: Landelys kök.
NAM!När barnet somnat för kvällen tog jag en svängom i trädgården och kvällsljuset. Just nu är hela backen ett blomsterhav av lupiner och jag älskar det. Min faster är mer av åsikten att det är ogräs medan jag tycker att dom får invadera exakt hur mycket dom vill.Håller med om att dom är som vackrast nu och att dom kanske tappar charmen lite när dom börjar fröa. Men att…titta på det här. Dessutom blommar rhododendron och den här lilla allén är så fin. Den här promenerade jag igenom i brudklänning på väg ner till vigseln när vi gifte oss 2018. En sådan altargång kan man också ha. Har haft hatt på hela dagen och känt mig som en blomsterpensionär. Men jag är ju en blomsterpensionär. Lovar att jag kommer stå på samma ställe med samma hatt om 40 år. Nu är det dags att knyta sig. Puss på er!

8 Comments

  • Lina

   KUGGE! TACK!! Vad glad jag blir. Känns ju som uppdateringstakten är tusen gånger värt det när man får så här fina ord. Glad midsommar till dig!!

 • Fanny

  Åh så fint! <3 Jag älskar dina bilder på naturen och sommarljuset. Så vackert. Ert Ingå-ställe verkar vara en underbar plats 🙂

 • Tove

  Hej Lina,

  Tänkte bara skriva och säga tack för fin blogg! Jag är uppvuxen i Finland men bor i Frankrike med sambo och bebis (född maj 2019). Dina bilder från Ingå är underbara och har varit till tröst under korona-tiden. Allt väl till dig!

  • Lina

   Tusen tack för dom fina orden. Så fint att du läser och att du gillar bloggen. Blir jätteglad! Härligt med ett Frankrike-liv, en sån blogg skulle jag vilja följa ?

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *