Random

Huggisar

Blä! Snokarna har försvunnit från vår strand. Istället har det tydligen flyttat hit en liten koloni med huggormar. Har sett tre olika precis bredvid huset på mindre än två timmar. Vi har inte haft så mycket huggisar sedan vi byggde om huset för tio är sedan. Då ramlade det ut 17 stycken ur backen när grävmaskinen grävde och som alla dog på köpet.

Genom åren har det väl dykt upp en och en annan som pappa gjort sig av med snabbt i och med att vi alltid har haft hund här. Min fasters ena hund dog av en huggis och vår förra hund Border Collien Ella blev en gång biten i halsen och fick svåra andningsproblem. Nu när vi har lilla B som så småningom kommer stapla runt på tomten känns de sicksackade slangarna lite extra ovälkomna. De får jättegärna leva och må bra, men inte 10 cm från vårt hus. Vill inte som idag rulla vagn utanför ingången och bli omslingrad av en av de där töntarna.

Så nu efter att ha sett tre stycken precis runt huset ringde jag hem Niki. Han är nu på väg och jag litar på att han som den finska kustjägare han är löser ormproblemet. Jag med min ormfobi fixar inte riktigt själv att göra något åt saken, även om jag under en ambitiös kvart försökte. Snokar är jag helt okej med, men de giftiga får gärna dra åt pipsvängen.

Blä.

 

6 Comments

 • Steph

  Usch! Tog livet av en ensam för första gången i helgen. Var så arg när den inte fattat att flytta (vi hade försökt), så jag stod och fräste ”du ska inte vara här, FATTA!” Medan jag slog den med stålkrattan. Har en mor som redan tänkte stryka med pga huggorm, hund utan självbevarelsedrift och har själv blivit biten en gång, så nej, de är inte kul. Men sjukt dåligt samvete fick jag efteråt ändå, det är ju ett liv..

  • Lina

   Gud, fattar verkligen. Det är ju inte ens grej att ta död på djur (som tur) men du lyckades ändå. Fattar att det känns tungt. Fan vad jobbigt att dom inte fattar att dom ska flytta. Vill också skrika till den, att dra för fan. Du har en hel skog här bredvid att boa in dig i. Jaja. Du gjorde det ju ändå, vilket är mer än vad jag lyckats med. Jagade efter en med en spade i över en kvart med min pappa som stöd i mina airpods från Sverige. Ändå slingrade den iväg från mig eftersom jag liksom aldrig kom till skott.

   Men det är ju som du säger, man vill inte ha de där runt knutarna när man har hundar och mammor som kan stryka med. Likaså jag vill inte råka stiga på en när jag är ensam med B på landet och Niki har bilen i stan. Inget favoritdjur det där.

 • Steffi

  Igelkottar hjälper mot huggormar! Dessutom är de ju himla mysiga att mata med kattmat. Fast det kanske inte är bara så där att skaffa igelkottar?

  • Lina

   Kanske gulligaste kommentaren någonsin. Började genast googla efter hur man fixar igelkottar. Kom sen fram till att är det något man lärt sig det här året så är det att levande djur-marknader inte är någon bra idé. Hehe. Nejmen skämt åsido. Ska nu placera ut ett igekottsdryckesfat i trädgården och kanske (kattmat?!) och se om det finns någon ensam igelkott i Ingå som hör ryktet om free booze and food. 😀

 • Anna

  Det finns att köpa ormskrämmare tex i Rautia. Det är en ”metall käpp” som man sticker ner i marken, den vibrerar och har något ljud som ormarna inte tycker om. Fungerar på samma sätt som möss skrämmare man kan sätta i väggkontakterna inomhus.

  • Lina

   Hmm… de där mösskrämmarna har väl fungerat sådär. Tror Nikis familj har en sådan på deras lande där det lätt kommer in möss på vintrarna. Tror inte den har haft någon större effekt. Men med det sagt ska jag absolut shoppa en sån där ormkäpp. Skulle vara magiskt om den fungerar! Tack för tips!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.