Random

Fredagen i tider

07:49 och jag och Bernie inspekterade stormen utanför fönstren tillsammans. Jag drack kaffe med varm mjölk och Bernie höll sig till endast mjölk. Som varje morgon. 08:47 och jag parkerade vår bruna bil utanför köpcentret Strand i Ingå för att besöka frisörfavoriten Teresa. Senast jag besökte Teresa var jag höggravid så mitt hår behövde verkligen en renovering. 10:23 och alla folieslingor var på plats. Vi blandade både ljusare och mörkare slingor och avslutade med en kall glanssköljning. Tre timmar brukar hela kalaset ta och så gjorde det även denna gång. Niki förstår aldrig vad det är som tar så lång tid. Vad gör ni riktigt där i tre timmar brukar han fråga? Lätt för honom att säga som har perfekt hår med endast Head & Shoulders. Jaja.13:02 och hela familjen var inpackade i bilen för att åka tillbaka till stan. Här passade jag även på att mobilblogga, något jag aldrig gör. Men det var minsann spännande det också. Jag satt i baksätet och räddade nappen varje gång den gjorde en våldsam exit ur mitt barns mun. 16:57 och jag och Bernie hade haft finbesök sedan 14:00 av fem bebisar och deras mammor. Jag hade bakat en äppelpaj, kolakakor och fröknäckebröd som vi fikade på och pratade om det här med att vara småbarnsföräldrar. Man ska prata barn med andra som har barn och undvika att prata barn med människor som inte har barn. Tror alla är nöjdast så. Bernie är den huvudlösa bebisen i stickade byxor. Äldsta bebisen är han längst till vänster och är fyra månader medan yngsta är längst till höger och är sex veckor gammal. Blev extra tydligt hur snabbt dom små växer. 17:48 och diskmaskinen gick på och alla hade gått hem för att fira fredag. Slog mig ner på soffan och andades en stund. Skulle nämligen vidare en stund senare. 18:51 och jag var redo för att gå på Halv åtta hos Sandis. Ett koncept vi turas om att hålla i gänget där man bjuder på trerätters middag med vin till. Var så peppad på att få dricka vin och äta god mat i sällskap av goda vänner för en hel kväll. Niki som är föräldraledig fick umgås med B på tumis. Två minuter efter att jag tog bilden stod jag på en skoter på väg mot…19:26 Södra Helsingfors och Petersgatan där Sandis bor. Utanför dörren fyndade jag Linn med stor blombukett i handen. Jag själv hade svängt via Stocka efter lyxlakrits och rödpang som tuuliaiset (oklart om det stavas så)20:15 och vi serverades vin i vardagsrummet innan kvällens middag. Var lycklig i själen här och fnissade av kärlek. Sandis soffa fick många poäng av oss alla. 00:45 och en otroligt rolig middag senare var det dags att åka hem (mina bröst var tydliga med att det var dags). Ska vi vara noga är det egentligen lördag här och inte fredag. Vi hade serverats en laxceviche i blad till förrätt, risotto till huvudrätt och chokladfondant till efterrätt. Nam. Linn och Fanny var lika glada och nöjda som jag. 01:02 var jag hemma. B sov i sin säng och allt hade gått bra. Niki var vaken och höll mig sällskap medan jag satt på vardagsrumsgolvet och pumpade mjölk. Slut på pangfredag.

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *