Random

10 saker du kanske inte visste om mig

 1. Har lite svårt för när människor kallar Helsingfors för Hesa eller när svenskar säger Helsinki. Staden heter Helsingfors.
 2. Är uppvuxen i Sveriges bibelbälte men är varken troende eller döpt. Ändå kan jag säkert över femtio lovsånger utantill.
 3. Slutade rida som fjortonåring för att hästtjejerna i stallet helt enkelt var elaka.
 4. Skäms varje gång jag berättar att jag inte kan finska och personen därefter frågar mig hur länge jag bott i Finland.
 5. Är inte alls kittlig, avskyr massage (inklusive huvudmassage) och ogillar fötter.
 6. Har träffat flera stora världsartister (genom mitt tidigare jobb på FKP)
 7. Är inte långsint. Förlåter och glömmer snabbt.
 8. Jag gråter när hundar dör på film (nu förtiden även när barn dör).
 9. Jag har åkt båt över atlanten.
 10. Har ringt upp Jörn Donner och råkat kalla honom för Björn.

Jag 13 år mitt ute på Atlanten

11 Comments

 • Steph

  Av ren nyfikenhet, vad sade Jörn? 🙂 Han kunde ju bjuda på sig själv emellanåt. Och ja, hästtjejer kan vara riktigt obehagliga! Sedan finns det också snälla sådana. Som tur 🙂

  • Lina

   Han blev inte alls glad. Han blev riktigt arg faktiskt. Jag var runt 22 år hade fått en lapp av min då kollega Bettina att ringa Jörn Donner och boka in för ett personporträtt (jag jobbade som gästbokare på Min Morgon). Jag hade lite bråttom och hade ingen aning om vem Jörn Donner var och var dum nog att inte googla innan. Trodde att Bettina stavat fel och la till ett B på lappen så att det stod Björn. Sen ringde jag och sa ”Hej Björn” och han blev skitsur. Opps. Bettina höll på att dö av skratt när jag berättade efteråt. Opps.

 • Kugge

  Bra lista! Håller helt med om nummer 1! Men vad säger nu när folk pratar om ”stan”? 😀 Typ om du är i Ingå och så har du vänner som säger att de ska åka till stan? 😀

  • Lina

   Gud. Jag säger också stan kom jag på nu. Säger alltid när jag är i Ingå att jag ska tillbaka till stan. Är det en grej?

 • Läsare

  Jag har studerat och bott i Hesa länge 😀 en tid skämdes jag för att jag sa Hesa, och jag säger nog ofta Helsingfors. Men nuförtiden säger jag gärna Hesa och skäms inte alls. Tänker också på att alla talar om Hesari – Helsingin Sanomat – men få svensktalande klagar på det? Det finns ju andra städer som förkortas, get over it liksom 😉 Hesa for life!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *