Random

Torsdagsmiddag

Aloha alla torsdagsfirare där ute. Vi har haft en mysig middag med Nikis bror Seba och Linda här hemma hos oss. Jag kockade ihop en Boeuf bourguignonne redan igår som fått stå och dra sig över natten, så när gästerna kom var det bara att värma på och koka potatis och fixa sallad. Smidigt. Fixade även en cheesecake till efterrätt och ostar med fikonsylt efter det. Mer sånt.

Imorgon ska vi till Rådgivningen (BVC i Sverige) med Bernie. Är så peppad på att kolla hur mycket han växt sedan vi var där sist, känns ändå som en hel del. Då vägde han fyra kilo och nu en månad senare har han verkligen växt massor. Börjar bli en stor pojke vår Bernard. Ska även passa på att fråga vad jag ska göra med mitt lår. Det är verkligen bättre nu, gör inte ont eller kliar men jag har istället helt tappat känseln i området. Min kompis som är sjuksköterska tyckte att jag borde kolla upp så att jag inte har fått en blodpropp. Egentligen borde jag gå till företagshälsovården med det hela och ta prover. Har bara inte fått tummen ur. Blodpropp känns som något som endast äldre får men min vän berättade att det även kan drabba gravida och nyförlösta och min andra vän google höll med. Har ändå hellre något som endast påverkar mig och inte smittar mitt barn. Blodpropp tillhör den gruppen.

Blir nog bra hörrni.

Gjorde som vanligt klassikern Carl Butlers recept:

1 kilo högrev  (framrygg, Finland)
1 1/2 hg bacon
1 morot
1 gul lök
1/2 flaska rött vin
1 msk tomatpuré
2 hg champinjoner
12 smålökar

1 msk vetemjöl
salt & peppar

3 vitlöksklyftor
1/2 tsk timjan
1 lagerblad
smör
olja

Skär köttet i tärningar, strimla baconet och skär lök och morötter i ganska små bitar. Bryn köttet i olja på hög värme i omgångar så det blir ordentligt brynt. Lägg åt sidan. Fräs bacon i en tjockbottnad gryta tills fettet smält och häll då på morötter och lök och fräs utan att det tar färg. Lägg i köttet, pudra över mjölet och rör om så att det blandar sig väl. Tillsätt nu vin, tomatpurén, kryddorna (ordentligt med svartpeppar) och pressa i vitlöken. Koka upp och ställ sedan under lock på svag värme (så att det bubblar lite)

Bryn champinjonerna hela i smör. Lägg åt sidan. Skala lökarna (det jobbigaste med denna rätt är att skala löken. Tryck till dem med handflatan och rulla dem så lossnar skalet lätt) och bryn i smör, salta och peppra och sätt in i ugnen i 30 minuter. När grytan stått 2 timmar i ugnen lägger du i svamp och lök och koka ytterligare 30 minuter.

Gör helst grytan dagen före du serverar den så blir den extra god. Lovar.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.