Random

Juleriet

Här kommer ett väldigt långt inlägg med många bilder från julens alla dagar. Tänk att julen redan är förbi och att vi återvänder till Finland redan imorgon. Hur fort gick inte det här? Men det blir lätt så när man är här i Värnamo att man får ett ganska hektiskt program där man flänger runt för att optimera tiden och umgänget så bra som möjligt. Vi har bott hela veckan hos mina föräldrar tillsammans med min syster här i Värnamo med undantag för en natt på hotell i Malmö. Så det har blivit en hel del familjemys. Hur som så kom vi fram i måndags, dagen före julafton efter 40 mil söderut på e4:an. I och med att vi kom fram på eftermiddagen gjorde vi inte så mycket mer den dagen än att umgås med familjen och äta en god middag tillsammans. Bilderna är en blandning av min kamera, min systers kamera och min iphone. Min pappa fick ett kärt återseende med sitt första barnbarn. Min syster, Bernies moster fick äntligen träffa sin systerson. Jag som var lite trött och min syster JohannaPå julaftons morgon fick Bernie ett bad. Hade inte tagit med vårt Stokke badkar så improviserade med en plastlåda. Bernie eller Bernard som mitt barn heter (vi tog bort h:et) älskar verkligen vatten. Jag fick äran att julduka som vanligt. Använde farmors kristallglas och mormors porslin. Niki fick låna en julslips av pappa. Mycket läcker. Inledde julaftonsförmiddagen med att skåla i skumpa. Min bror med familj anlände och han tände ljusenSå blev det julbord med allt vad det innebär. Köttbullar och prinskorv. Min syster hade klätt julgranen, hon är bra på det. För att ha skalat ner på presenterna så fanns det ändå ganska många.Tomten kom och barnen blev glada när de överöstes med klappar. De hade helt klart varit snälla iår. Jag hade också varit snäll. Fick tre pyjamasar. Mys!!Min mamma, jag och min moster.Bernie fick massa klappar. Bland annat muminporslin och outfits från min systers skola. Hoppas han blir lika smart som sin moster. På kvällen spelades det spel, men då gick jag faktiskt och sov bort några timmar. Natten till julafton hade nämligen inte varit Bernies bästa natt. Resulterade med storskrik och nattlig promenad på en öde gågata. Så kan det gå. Bernies första språng tog lite på krafterna. Skönt att det är över. Julafton var annars supermysig och lagom. Firades som vanligt med mina föräldrar, syskon, partner med barn och min moster. På juldagen var jag och Niki på party hos min kompis Hanna. Först tog vi med Bernie men gick hem och lämnade honom till mina föräldrar efter tre timmar så fick han hänga med dom ytterligare två innan vi kom hem igen. Kul att gå på fest och kul att få hänga med sina vänner igen. På annandagen packade jag och Niki bilen och körde söderut med destination Malmö. Vi skulle nämligen hälsa på Nikis äldsta bror med familj som bor där. Vi själva lyxade till det och checkade in på hotell 500 meter ifrån kvällens middag. Kul att Bernie fick uppleva lite mer av Sverige under sitt första besök i sitt andra hemland. Vi bodde på Scandic Triangeln på elfte våningen i ett familjerum. Sen rullade vi hem till Nikis brors familj ett kvarter bort från hotellet. Nikis äldsta bror är nitton år äldre än Niki och har tre barn i tonåren. Nikis äldsta syster som är 21 år äldre än Niki och har två vuxna barn och en tonåring var också på plats så det blev lite mer familjejul. Kul för Bernie att få hänga med sina äldsta kusiner. Niki och BernieTonåringarnas alla vänner dök även upp kvällen till ära och det serverades rödbetsrisotto.Sen höll Trisse (Nikis bror) i den traditionella Jeopardyn. Mitt lag förlorade. Dagen efter åt vi hotellfrulle, checkade ut och körde tillbaka till Värnamo. Där gick jag och Bernie direkt på fika med alla mina tjejkompisar. Kul att få introducera Bernie till sina nya kompisars mammor. På kvällen var vi alla i familjen bjudna hem till min moster på middag. Åt fisksoppa och drack bubbel och pratade bland annat om havsdjup, dykarsjuka och fönster. Sen promenerade vi hem igen.Idag har vi hängt på stan här i Värnamo och gått i butiker. Jag fick ett par nya vinterskor av mina föräldrar i för tiidig födelsedagspresent. Kommer ha så varma fötter i fem år framåt. Nu är det sista kvällen här och vi ska snart äta middag. Imorgon styr vi bilen mot Stockholm och Siljaline igen.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *