Tips

Fyra hudfavoriter

Shrek här hej. Tänker att vi tar fyra hudvårdsfavoriter så här sista dagarna av juli. Inte för att jag är någon expert eller för den delen särskilt galen i hudvård, men dessa fyra är verkligen produkter jag gillar. Starkt. Ni som hängt med här vet att jag älskar den geggiga gröna lermasken från Lush. Mask of Magnaminty är helt enkelt en härlig liten räddare när huden behöver en kick. Just nu skulle jag behöva smeta in hela mig i geggan, men tror det här med att komma ihåg att knarka järntabeletter är en bättre idé. En mintig, universal mask med en blandning av milda men effektiva ingredienser, inklusive honung och kaolin som verkligen rengör på djupet. Tuff mot acne och orenheter men väldigt snäll mot huden.
Mask nummer två använde jag en hel del på våren men har sommarpaus med den just nu. Masken är The Ordinarys AHA 30% + BHA2%. En mask som man bör ha på endast 10 minuter och helst under en period då man inte kommer att hänga så mycket i solen (därav min paus). Masken innehåller 30% alfahydroxisyror (Glykol-/Mjölk-/Vin-/Citron-), 2 % betahydroxisyra (Salicylsyra), Hyaluronsyra, copolymerer , Vitamin B5, svart morot och tasmansk peppar. Alfahydroxisyror (AHA) exfolierar hudens yttersta lager för att ljusa upp och jämna ut hudytan. Betahydroxisyra (BHA) exfolierar också huden med ytterligare funktion att motverka tilltäpptheter. Den helt enkelt jämnar ut huden och ljusar upp. En riktig mirakelprodukt, men som sagt ska den inte användas under sommaren utan återkommer när solhängandet inte är lika intensivt (typ resten av den finska året). På serumfronten har The Ordinarys Niacinamide 10% + Zinc 1% blivit en magisk vän. Den har verkligen minskat mina porer med synligt resultat. Hallelujah! Använder den varje kväll innan hudkrämen. Kanske det absolut bästa med The Ordinarys produkter är förutom resultatet då (såklart) priset. Produkterna får man för en tia. Mycket prisvärt.

Sen har vi den sista Kiehl`s Skin Rescuer som fått min torra hy att inte vara torr och rödflammig. Stressad hud äter upp den här som om den vore godis. Tycker också om att förpackningen kommer med pump i och med att då slipper man gräva in sina tassar i burken och innehållet hålls fräscht. Praktisk ska man vara.

Det var det.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *