Gravid

Vecka 25

 

61,1% avklarat och 109 dagar kvar av graviditeten.

MIN KROPP:

Vikt: + 3 kilo

Det enda som egentligen är lite jobbigt är att jag ofta får ont i ländryggen. Särskilt om jag sitter dåligt eller har stått upp väldigt länge. Som om ryggen blir utmattad. Magen är rund och naveln börjar bli ganska platt, gropen den bodde i finns inte längre. Är väldigt fascinerad över just den biten. Bernie rör väldigt mycket på sig, sparkar, gör kullerbyttor och leker ninja. Tror även han fick hicka häromdagen?

MITT MÅENDE:

Senaste veckan har jag varit irriterad. På allt. Irriterad på att människor andas för högt, går för långsamt, äter med ljud, pratar finska, har korta ben. Men mest av allt har jag varit irriterad på mig själv för att jag är irriterad. I fredags var jag så trött efter en vecka där jag varje kväll hade haft program till efter midnatt med massa umgänge och jobb därpå att när fredagen kom var jag så utpumpad på energi att jag hela tiden höll på att börja gråta. Helst av allt hade jag bara krupit ner i soffan hemma och kollat på film men åkte till landet istället eftersom det var sista helgen min moster var här. Vill ju såklart hänga med henne när hon är i landet. Nu är jag tillbaka i stan och på jobbet men skulle kanske behöva vara ensam i sådär tre dagar för att känna mig som mig själv igen. Har ett behov av ensamtid i vanliga fall och just nu är det behovet extra stort. Så ja, mentalt är jag kanske inte helt på topp. Hoppas på en bättre vecka den här veckan, tänker ha noll program inbokat (eller ja, har en kräftis på lördag). Blir nog bra.

VECKANS CRAVING:

Har inga cravings. När får man dom?

BERNIE:

Nu är han 30cm lång och väger 790 gram! Om någon vecka väger han redan ett kilo. Helt sjukt att han redan nu är i den storleken. Just var han ett pepparkorn? Poff sa det.

2 Comments

 • Veera

  Ååh så bäst! Samma vecka jag med! Men alltså har gått upp +8kg…hehehe känner att 2kg är nog på grund av grillmat och godis…samt känns att jag är hungrig mycket oftare.

  Fast man gör ett jäkla stort jobb och kroppen kommer att ändras känner jag lite ångest av att jag kommer bli en överviktigt mamma som inte orkar göra nåt, fast jag tränar mycket och äter hälsosamt sådär annars….

  Hoppas du mår bra ännu i fortsättningen och irritationen försvinner 🧡

  • Lina

   Yey! Hoppas du är lite mer glad än vad jag är :D. Fattar att man blir stressad när kroppen förändras. Tänker att viktbiten är väldigt individuellt. Jag har till skillnad mot dig inte alls tränat eller ätit super hälsosamt, men har inte haft någon större matlust eller sug på något. Tror det har en del att göra med min lilla vikt. Kan hända att jag är en av dom som går upp massor i slutet och inte så mycket i början och du tvärtom. Det kommer bli bra det där 🙂

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.