Gravid

Vecka 19

Vecka 19 och Bernie är numera lika stor som en Mango. Känns inte som om det var så hemskt länge sedan Bernies ”fruktjämförelse” var ett hallon i appen Preggers. Så glad över att tiden går fort. Där i början av mars kändes juni som en livstid bort. Kommer ihåg att jag såg någon bekant på instagram som var i vecka 19 och tänkte att gud vad glad jag kommer att vara om jag också lyckas ta mig dit. Här är vi nu, nästan halvvägs. Så himla fint. På torsdag är det dags för strukturultraljudet och efter hoppas jag att jag kan andas ut och njuta lite mer.

Statusen då?

Mat:
Har än så länge inga cravings. Är överlag inte sugen på någonting. Jag äter för att jag är hungrig men har inget extra ”sug”. Vill helst äta ordentlig mat när jag äter och slutar äta direkt efter att jag känner mig mätt. Äter inga extra portioner för att det är gott. Kanske därför jag heller inte gått upp ens ett gram i vikt. Väger exakt lika mycket som innan jag blev gravid. Antar att det kommer förr eller senare. Är ändå inte pinnsmal från början så tänker att Bernie har lite att äta på. Hehe.

Mående: 
Mår jättebra på alla sätt och vis. Är pigg, glad och mår inte illa över huvudet taget. Får huvudvärk lite då och då men det brukar lösa sig med en panadol. Kan bli trött på eftermiddagarna och har jag då möjlighet tar jag en kort powernap. Annars mår jag verkligen bra. Väldigt skönt.

Övrigt: 
Nyser säkert 30 gånger om dagen. Det liksom kittlas i näsan och så nyser jag. Det ska tydligen vara en del av ”gravidnästäppan”  och som tur inga allergier. Borde alltså gå över. Puh! Har inte känt några sparkar men kan ibland känna att det ”händer saker”. Ser fram emot lite mer action.

Lillmagen just nu.Älskar Lupin-invasionen här på landet och alla blommande rhododendron. Som en djungel. <3

2 Comments

  • Emmi

    Låter härligt, tiden går verkligen fort! Jag, som mått illa hela början av graviditeten, började plötsligt för en vecka sedan må som en människa igen. Kändes som om livet återvände, hurra! Det är först nu jag verkligen förstår hur tung våren varit.

    • Lina

      Gud så skönt. Välkommen ut på andra sidan. Så konstigt det där att man faktiskt förstår först efteråt hur pissigt man har mått. Så skönt att du också har fått livet tillbaka. Äntligen! Stor kram.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.