Landet

Ingålördag

Hockeybloggen här hej. Herregud så sjukt att Finland är i final! Vem hade trott det? Men så är det väl i allmänhet med finländarna, vad du än gör så underskatta dem inte. Ser fram emot att se finalen imorgon, hoppas verkligen verkligen på en vinst. Få samlas på torget och skrika lite. Sådär härligt befriande. Känns ändå som att tiden stannar lite när alla samlas på torget för att fira en gemensam seger, nästan som allt annat glöms bort för en liten stund. Ändå kanske något av det finaste med sport. Gemenskapen.

Jaja. Innan jag blir för ostig här (har aldrig hänt över hockey tidigare) så ska jag berätta om min dag som Västnylands Martha Stewart (minus fängelsebiten). Började morgonen med att besöka storstaden Ekenäs. Pappa skulle nämligen fånga TBE-bussen för en andra vaccinspruta. Jag spanade på blommor och handlade mat under tiden. Upptäckte även två stora förändringar i Ekenäs. Elgiganten hade flyttat in i Tokmannis lokaler och Tokmanni hade flyttat femhundra meter därifrån. Mycket spännande nyheter. Besökte såklart båda destinationer.Därefter tog vi svängen om Fiskars för att spana in studentpresenter till släktens nya student. Blev lite kär i samtliga möbler i Iittala-butiken. Det här bordet var så fint, så fint. Shoppade ett kilo rabarber som jag kokade saft på. Call me Martha!Lagade Carbo till middag. Använde våran specialimporterade enorma parmesan som mamma tydligen köpt av en Veterinär i Värnamo. Dock mycket bra sådan, osten alltså. Åt middag med pappa. Han drack en öl och jag bubbelvatten. Så skönt det här är ändå att vinälskaren Lina har noll sug på rödvin. Bubbelvatten for the win!Plockade årets första bukett med lupiner i. Till skillnad från min faster så ÄLSKAR jag lupiner. Hade det funnits sådana i september hade jag haft dem i min brudbukett. Lätt. Eftersom jag bara använde ägggulan i carbonaran blev det en del äggvitor kvar. Så jag slängde ihop ett gäng maränger. Tänker bjuda på marängsviss imorgon, eller hovdessert om man vill ha en lite mer rojalistisk ton på sin mat. Nu gör jag det här. Biblioteksbok från Ingås bibliotek och tända ljus framför brasan. Inga vilda discokvällar här inte.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.