Random

Helg och våld mot kvinnor

Världshistoriens lugnaste helg i Ingå. Sabbe skrev till mig i fredags och frågade om jag är 65 eller 30 år gammal? Efter den här helgen måste jag nog själv hålla med om att det är lite oklart. Har gått flera långa promenader i skogen, pusslat, lånat böcker på biblioteket, gått på middag hos grannarna, ätit stuvade makaroner och köttbullar till lunch och gått och lagt mig tidigt. Ja ni hör ju. Lina 65 år. Men med tanke på att jag inte kommer ha någon direkt semester i sommar (inte mig emot) så får jag passa på att ”semestra” lite nu innan jag spurtar in på mitt nya jobb.

Har även sett dokumentären om Josefin Nilsson på SVT Play och var förfärad över denna fantastiska kvinnas fruktansvärda livsöde. I samma veva lyssnade jag på p1-dokumentären ”Han var för bra för mig” som handlar om kvinnor på ett skyddat boende i Sverige. Kvinnor från helt olika bakgrunder och familjer som alla har en sak gemensamt. De har alla flytt från våldsamma män. En kvinna som var närmare åttio år hade lyckats fly efter 27 års förhållande där mannen även tvingat henne till att inte hålla kontakt med sina egna barn och bodde nu tillsammans med en tvåbarnsmamma som inte ens var trettio år som flytt efter år där hon bland annat blivit inspikad i ett förråd i källaren. Så fint att lyssna på hur de här starka kvinnorna lyckats ta sig ur och vidare trots krossad självkänsla och isolering från omgivningen och nu stöttar varandra. Ja, och fy fan för våldsamma män.

Hur som. Helgen i bilder (den enda jag tog).

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.