Random

Om Klädbibliotek och R Kelly

Vid det här laget skulle jag nog kunna starta ett pusselbibliotek. Börjar få en så pass stor samling av Jan Van Haasteren pussel att människor skulle kunna få ett lånekort och komma hit och hämta pussel dagligen. Känns som en affärsidé någon skulle kunna ha haft för sådär 30 år sedan. Lite som de där klädbiblioteken som finns numera fast med pussel. På tal om klädbiblioteken så tycker jag att det är en smart grej, men när jag väl kollade in utbudet kände jag att det hela går tyvärr inte riktigt ihop med min klädstil. Har lite svårt för det där finska modet utan passform. Ni vet klänningarna som påminner lite om en påse i stuket? Saknar liksom midja? Förstår ni vad jag menar (exempel)? Ja, det passar på många andra men jag själv känner mig bara som en stor boll iklädd dessa. Men förstår såklart att just den typen av kläder passar ett klädbiblioktek eftersom storlekarna passar de flesta oavsett kroppsbyggnad. Smart ändå.

Något helt annat. Jag såg dokumentären om den amerikanska artisten R Kellys överlevare på SVTplay igår. Sex avsnitt där ett skrämmande antal kvinnor berättar om hur de råkat ut för artisten som tonåringar. Hur han systematiskt gav sig på minderåriga flickor, tryckte ner, isolerade dem från deras familjemedlemmar och förvandlade dem till sexslavar. Hur sjukt att han har kommit undan med all terror i alla dessa år och att som kvinnorna (som då varit flickor) själva säger att det här hade aldrig hänt om det handlat om vita barn. Såg dokumentären i ett sträck och var så förfärad att jag emellanåt kom på mig själv med att sluta andas. Det handlar om en vuxen man som utnyttjar barn och kommer undan med det enbart för att han är känd och har makt. Sjukaste jag sett. Ett måste att se i dokumentärväg, och om ni råkar ha en låt av denna djävul på era playlists ska ni omedelbart gå in och ta bort skiten.

Yes.

Idag har jag annars hängt en hel del med mitt senaste pussel.
Och för ovanlighetens skull….socker
För första gången på länge bjöd dagen på sol. Helt otroligt hur jag genast förvandlas till en helt annan människa när solen kikar fram. Inspirationen att skapa, tänka och fixa bara flyger över mig som en magisk drog. Älskar sol!

Lite svårt dock att ta sig fram ibland. Snön är så djup att Milla ibland fastnar och måste gräva sig fram. Var ute med Milla i över tre timmar idag. Kastande boll, tog bilder och jobbade på brännan (skämt åsido). Nej, men fan vad mycket trevligare livet blir när ljuset kommer tillbaka. Snart är det vår hörrni. Snart.

2 Comments

  • Kugge

    Ja jag älskar ju mitt klädbibliotek men så har jag ju också en sån kropp som funkar med det finska modet. 😀 Fattar om det inte känns rätt för alla. Finns ju också några olika, men tror de flesta satsar på finsk design så då är det väl lite så där.

    • Lina

      Sant ja! Du använder det hela. Men så fint att det funkar för dig. Så himla bra koncept ändå! Skapar de ett med svenskt/danskt mode så signar jag upp mig asap 😀

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *