Random

Födesledagshelg

Hejsan svejsan! Nu, några dagar senare har jag återhämtat mig från helgen (skämt åsido), nej men lite trött blev jag nog av denna fartfyllda helg. Men vi tar det från början. Ps. Kan finnas stavfel eftersom jag skriver det här på en trång buss mellan Åbo och Helsingfors. Har dessutom inga glasögon på mig och måste skriva med tummen på vänster hand för att inte bonka in armen i min bussgranne.

Fredagen började med att Hanna, Fanny och Malin kom hit från mitt hemland Sverige. Eftersom Malins och Fannys flyg kom lite senare än Hannas tog vi en ganska lugn förmiddag hemma med ”catching up”. Vid femtiden när alla anlänt och fikat popade vi en flaska skumpa och födelsedagshelgen kunde börja. Därefter var det dags att möta upp Nikis familj med middag på Bar Con som de så fint arrangerat.

Vi drack cava i mängder, åt tapas tills vi inte klarade av att äta mer och så fick jag öppna presenter som en äkta birthday-brat. Fick bland annat den där fuskpälsen som jag glatt envisades med att ha på mig under middagen. Så fin! Fick även en fin halsduk, ett pussel med mig och Niki som motiv och massa lyxgodis. Efter middagen gick vi vidare till en bar i Kallio och drack öl och umgicks innan det blev dags för sängen.

Lördag:

Eftersom Hanna jobbat en hel del med makerspaces för bibliotek i Sverige kändes ett besök på nya centrumbiblioteket som ett bra stopp på vägen till simmeriet. Vi hade nämligen planerat att besöka Allas seapool för en lördagssimtur utomhus. Men när vi var klara från biblioteket stal Niki plötsligt mina kompisar och försvann. Kvar stod jag ensam och fundersam utanför biblioteket och väntade. Trodde dumt nog att de bara gått bakom en container för att ge någon form av smakråd. Men när jag efter en ganska kall halvtimme gick runt containern och kikade var de inte där. Så småningom ringde Fanny och bad mig komma till Strindbergs. Så började min skattjakt. Jag fick en liten påse av Fanny med en ledtråd som tog mig vidare.

Sen sprang jag runt på stan och hittade mina vänner en efter en utplacerade med en liten påse med ytterligare ledtrådar.Till slut hittade vi min äkta man som satt ensam på Klaus-K:s bar med en flaska skumpa, glas och en present till mig. En fantastiskt present från Louis Vuitton. Tack älskling. På just den här baren träffades jag och Niki för snart fem år sedan. Då var den en nattklubb och hette Ahjo. Jag var där jämt. Så himla fint att avsluta min skattjakt just där. Ja, det blev inget Allas seapool den dagen. Istället satt vi där, drack skumpa och myste.

Så gick vi hem och lagade mat. Poppade ännu mer skumpa och så kom Ylva, Jonski och Sabina på middag.


Fanny fixade förrätt. Nam.

Till huvudrätt blev det lax, pressad potatis, sallad och sås på creme fraîche, grädde och sherry.Sen hängde vi, drack vin, spelade Cards Against Muggles, lyssnade på tal på Danska osv.
Ja sen hamnade vi på både Kalles och Erottaja. Bra kväll. 
På söndagen tog Hanna och Malin ett tidigt flyg hem medan jag, Niki och Fanny gjorde Allas. Till slut. 
Så åkte Fanny hem, jag lagade middag och skålade lite för att jag till slut var 30. Det var det!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *