Tips

Film och serietips

Eftersom det här förmodligen är årets slappaste dag för många så tänker jag dela med mig av lite underhållningstips. Tänker att du kan Foodora hem en riktigt fet pizza, öppna en överbliven flaska skumpa och bara fira in det nya året i soffan. Så här kommer favoriter från mig till dig. Film och serier. Here we go!

Filmer:

Game Night (Netflix)
I denna actionkomedi får vi följa Max och Annie vars par-spelkvällar intensifieras något när Max karismatiska bror Brooks ordnar en mordgåtefest, full av falska tjuvar och agenter. Plötsligt blir Brooks kidnappad, men det är ju bara en del av spelet… Eller?
Underhållande film att slappa till utan att behöva överanstränga hjärnan. Perfa så här dagen efter.

Bird box (Netflix)
Bird Box utspelar sig i en dystopisk framtid, där Malorie (Sandra Bullock) ger sig ut på en färd mot säkerhet med sina två barn. Det finns bara ett (okej, några) problem: De måste göra det i blindo för där ute finns en »osynlig och olycksbådande kraft« som gör folk självmordsbenägna. Vet att den här filmen har fått en del mindre snälla recensioner, men jag måste säga att jag gillade den från början till slut. En film som verkligen griper fast en. Sen diggar jag ju Bullock också.

Bandersnatch (Netflix)
Måste säga att jag inte egentligen rekommenderar dig att se just den här filmen idag om du är bakis. Niki och jag såg den häromdagen och missade tyvärr introt som förklarar att den är interaktiv. Så där satt vi halva filmen och fattade inte alls att vi egentligen själva skulle bestämma filmens handling (inga smarta typer här inte). Istället fick vi se samtliga ”vägar” eftersom vi var så passiva. Filmen är som sagt interaktiv. Det innebär att du får val genom hela filmen. Du bestämmer alltifrån vad personen ska äta till frukost, vad han ska prata med sin psykolog om, hur han ska agera med sitt spelbolag till beslut om död. Spännande koncept, men ibland lite väl mörkt för min smak. Filmen är en del av serien Black Mirror.

A simple favor (Såg den på Nyafilmer.com)
Stephanie (Anna Kendrick) är en aktiv ensamstående mamma. Hon engagerar sig i sonens skolaktiviteter och driver en matvlogg från sitt eget kök. När hennes son blir bästis med en klasskamrat börjar Stephanie umgås med pojkens mamma Emily (Blake Lively). Men Emily är en helt annan kaliber än Stephanie. Hon är glamorös, arrogant, självsäker och stressad över arbetslivet. När Emily plötsligt försvinner vill Stephanie ta reda på varför. Men ju mer hon letar, desto mer mörker uppdagas kring hennes väninnas liv. Här har vi kvinnlig vänskap, dry martinis och fantastisk underhållning. Jag ÄLSKADE den här filmen och blev så ledsen när den tog slut. De här två kvinnorna är briljanta när de spelar mot varandra. Älskar´t! Det här är kanske den perfekta filmen att se just idag. Nu vet ni!

Serier:

The Assassination of Gianni Versace: American Crime Story (Netflix)
Andra och fristående säsongen av American Crime Story (den första handlade om OJ Simpson). Det här är berättelsen om Andrew Cunanan, seriemördaren som dödade Gianni Versace utanför kläddesigners hem i Miami och sedan tog sitt eget liv. Darren Criss spelar Cunanan med ett slags desperat feber där lika delar Patrick Bateman och Norman Bates slängts ner i mixern. Såg hela serien i ett sträck (säger en del om mitt liv, hehe) och fascinerades av denna intelligenta, sociala sociopat som var så välspelad att jag fick rysningar ända in i benmärgen. Vill du hänga i soffan i tio timmar idag? Då är det här det du ska se. Verkar dock inte vara live på svenska Netflix utan bara finska.

UnREAL (Cmore)
Som den Bachelor-älskare jag är var såklart Unreal ett måste för mig. UnREAL är en amerikansk dramaserie om det skrupelfria arbetet bakom kulisserna av ett dejtingprogram. Kärlek, integritet och människoliv står på spel när realityvärldens regerande drottningar Rachel Goldberg och Quinn King gör allt för att behålla makten och tittarna. Regler är till för att brytas, och gränser till för att pressas, men hur långt kan de gå för att skapa den ultimata tv-serien? Hej underhållning och ja, du kommer aldrig att se på reality-tv på samma sätt igen.

The Haunting of Hill House (Netflix)
Årets överlägset bästa dramaskräckis. Så jäkla bra! Kärnan i The Haunting of Hill House är, trots seriens namn, inte själva huset utan familjen som en gång i tiden bodde i det. Hur händelserna innanför husets till synes onda väggar har format de fem nu vuxna barnen. Desto mindre du vet om själva grundhandlingen, desto bättre. Bara kör!

 

 

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.