Random

Julklappstips

Är du en av dem som ger samtliga i familjen julkappar fast ni är vuxna människor. Grattis till er, hoppas ni får en ordentlig skatteåterbäring imorgon så att ni kan shoppa loss med gott samvete. I min familj har vi de senaste åren lottat och endast gett till en person var, plus julklappspelet. Vi kom fram till att det blev lite mycket av det goda när alla gav till alla eftersom gränserna flyttades varje år och till slut blev alla ganska glada men också ganska fattiga. I år firar jag här i Finland med Nikis familj. Jag vet, jag skrev att min skulle komma hit och fira i Ingå, men de ångrade sig och blir kvar i Sverige istället. Det får man såklart också göra. Kanske de kommer hit nästa år istället. Vi får hoppas på det. 

Men ja. Här kommer en lista på vad jag hade köpt till familjemedlemmar om jag hade köpt julklappar. Obs. Det här innehåller varken samarbete eller affiliatelänkar. 

Till mamma: 
Ett härligt fat i grått från Mateus i storlek medium. Perfekt att hälla upp nykokt pasta och riva över massor av parmesan på. 42 eurosar får du den för. Bor du i Sverige är den helt säkert billigare där.

Till pappa: 
Pappor blir lika glada som mammor för fat från Mateus, det vet jag av egen erfarenhet. Men klassiska julklappstips till allt och alla är såklart böcker. Bill Gates sa i alla fall så här om Hans Roslings Factfulness ”En av de viktigaste böcker jag någonsin läst – en oumbärlig guide till hur man lär sig att se klart på världen.” Låter ändå givande även om han egentligen sa det på engelska för han kan ju tyvärr inte svenska, hehe. 17,90 eurosar kostar den.

Till syrran: 
Tights i superfin färg från min vän Hilles företag Aimn. Just nu är det dessutom rea så dessa godingar kostar endast 32,50 eurosar. 

Till brorsan:
(Har egentligen svårt för det här när för människor kallar sina släktingar för bror-san, far-san osv, men gör ett undantag för det här idag)
Vet att vi systrar brukar tycka att bröder är supersvåra att köpa till, men min bror har alltid varit en av de enklare. Han blir liksom alltid glad. Men jag tänker att han skulle kunnat få Catan. Världens bästa sällskapsspel som endast kostar 29 eurosar. Som hittat!

Till mormor/farmor/farfar/farmor:
Nu har jag tyvärr ingen av mina äldre finingar kvar i livet. Mormor lämnade oss som ni kanske kommer ihåg i våras och morfar vintern 2011. Förra julen var faktiskt sista gången jag såg min mormor. Usch ja. Farmor och farfar lämnade oss 2008 så det är lite mer än tio år sedan vi sågs. Men om mormor hade varit pigg och i livet. Då hade jag gett henne ett presentkort på fotmassage. Det hade hon gillat. Oklart vad det kostar (möjligtvis sådär 50 eurosar) och har tyvärr ingen länk till det hela. Sätter en bild på fötter istället. 

Till moster / faster
Nu har min moster och faster ganska olika intressen men tänker att de ändå båda skulle bli så glada över varsin hamster! Haha. nej skoja bara. Tror att ett par jäkligt sköna tofflor är lite meningen med livet. Så de här som heter något så vackert som Lina kostar 69 eurosar och gör ens fötter varma. Är din moster/faster inte så mycket för skinnprodukter rekommenderar jag de här (bild i link)

Till gulliga svärsystrar
Tänker att alla mina svärsystrar diggar vin väldigt mycket, nästan mer än jag. Hehe. Så vem skulle inte bli glad för skumpaglas från Orrefors i coupeformat? Herregud sådan lyx. Men så tycker jag ju väldigt mycket om samtliga av mina svärisar också. 49 hela eurosar blir det för fyra stycken. 

Till tonåringar:
Är ärligt ganska dålig på det här med vad tonåringar vill ha. Försöker tänka vad jag själv skulle vilja ha som tonåring och tänker att alla kids gillar musik. Så en sådan här bluetooth-högtalare kan va bra att ha med på partyt, stranden, landet, båten, livet. Kostar 399 svenska riksdaler (ca 40 eurosar) och ser relativt bra ut. 

Till minibarn:
Småbarn behöver ju lära sig att prata och vad passar inte bättre då än Pekboken för lite finare barn som lär ut väsentligheter som juveler, privatjet och champagne såklart. För 149 svenska ramlar den glatt ner i din  brevlåda, redo att undervisa barn om livet. 

Barn som redan kan peka och läsa: 
Tänker att det skulle vara nice att vara barn och klä på sig den här fisktröjan. Är den inte ganska siisti? Den kommer från Mini Rhodini och kostar 49 eurosar. 

Till familjemedlemmen med riktigt hård klimatångest:
Det är ju på tapeten det här med att ge bort gamla grejer, kolla bara på Vickan som körde på Silvias gamla klänning från 1995 på årets nobelfest. Om till och med kungafamiljen ska köra på temat så kan du också. Men tänker att man borde ge den med riktigt våldsam klimatångest lite klimatkompensation. Så kanske hen har en mindre ångestfylld jul? Här kan du räkna hur mycket din klimatångestfamiljemedlem gjort av med i klimatförändringar och helt enkelt betala för det hela. Sen är det bara printa ut kvittot, rita dit en rosett och ge bort. Klart. 

Till den som redan har allt:
Ja, vi känner ju alla en sådan, en som redan har precis allt. Då är den perfekta presenten några kvadratmeter i Skottland. Vips, så är din familjemedlem adlig och får gå under titeln Lady/Lord. Tänka sig så fint. Kommer ett gult stämplat bevis hem på posten (har såklart ett själv). Funkar även för klimatångestpersoner eftersom det i princip bara bidrar till att hålla gamla slott i skick. Ja, det här funkar ju såklart inte om din familj redan är adlig. 

Till din partner: 
Tänker att man ska ge sin partner något som man själv vill ha. Allt ditt är mitt älskling… Tänker att alla partners oavsett kön skulle bli glada för ett par Air pods. Så tänker jag. 149 eurosar kostar dem, så det gäller att inte slarva bort den ena. 

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.