Landet

Att vara på landet en onsdag

Onsdag i Ingå. Vaknade upp med världens mest effektfulla dimma utanför som avtog mot eftermiddagen. Ägnade förmiddagen åt att delvis klippa om min podd som hade försvunnit när min dator krashade förra veckan. Ska snart klippa klart slutet så här på kvällskvisten och därefter är den redo att släppas. Känner att det här kanske blir ett lite annorlunda avsnitt. Dels för att jag inte hade ätit (var stressad) på 24 timmar när jag spelade in och dels för att jag just hade skrivit på alla papper på jobbet och därmed blivit arbetslös (med full lön) och var lite stirrig. När jag lyssnar på det hela känner jag helt enkelt inte igen mig själv riktigt. Förlåt för det Jennifer (intervjuobjektet).

Annars spenderade jag eftermiddagen med att plocka kantareller med Leif Silbersky i öronen. Bra avsnitt av Framgångspodden by the way. Gillade det starkt. Avslutningsvis hade jag min faster här på middag. Bara hon och jag (Niki var hos läkaren i stan då). Sån mys. Åt en croque monsieur till frukost. Underskattad smörgås det där!Dimman var så fin.Men sen så klarnade det upp. Och jag och Milla gick på svampjakt. Tänk att den här gamla grekiska hatten har jag lånat från nikis lande. Den har tidigare tillhört Nikis pappa som tyvärr inte finns längre. Undrar ibland vad han hade tyckt om att hans yngsta sons fru promenerar runt med hans hatt. Undrar också vad han hade tyckt om mig? Hoppas att vi hade bondat. Serverade min faster min bästa carbonara.

För två personer:
Hacka en gul lök, två vitöksklyftor och skär ett paket bacon i bitar
Riv 2dl parmesan och blanda ihop med 1 dl grädde. Salta och peppra MASSOR
Dela två ägg så att du bara behåller gulan och låt dem ligga kvar i skalen
Koka upp pastavattnet och salta vattnet ordentligt
Stek baconet tills det fått färg och lägg därefter i löken. Stek snabbt ihop det hela utan att löken får färg
Koka pastan en min kortare än koktiden
Blanda den kokta pastan med parmesangeggan, lökblandningen och avsluta med äggulorna och hackad färsk persilja. 
Voila!

Ha en fin kväll!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.