Bröllop

Bröllopsmorgonen

Vi tar lite till på bröllopstemat. Efter det här har vi bara middagen och festen att gå igenom. Därefter lovar jag att ta en paus från bröllopet här på bloggen. Vår fotograf Emilia var bara med på ceremonin, minglet och porträttbiten. Emilia som nu har fått barn (grattis) var höggravid när vi gifte oss och jag var så imponerad hur hon orkade knata upp och ner för våra branta backar med sin mage under den där timman. Bilderna jag visar här är därför tagna av min storasyster Johanna.

På bröllopsmorgonen vaknade jag upp i det rosa rummet ni ser på bilderna strax innan åtta på morgonen. Klädde på mig och gick ner till vårt röda hus vid havet. Till min stora besvikelse ösregnade det ute och jag hittade min pappa i tältet där han tejpade ihop tältskarvarna så att det inte skulle droppa på bordet. Ja, regn för ett utomhusbröllop var kanske inte något på vår önskelista. Duschade i alla fall och fixade med olika smådetaljer som jag hade glömt dagen innan. Vid nio dök Anne (världens bästa makeupartist BTW, boka henne) upp för att fixa i ordning mig. Jag knatade upp till stora huset igen och mötte Niki som var på väg att fixa de sista glasväggarna till tältet. Slog mig ner på pallen och gick från fågelskrämma till anständig på några timmar.

När jag var tillbaka i stora huset slutade det till min stora lycka att regna. Det regnade inte alls efter det.
TACK vädret. Alltså mängden smink Anne hade med sig. En hel resväska raddade hon upp på bordet. Jag ville ha en frisyr som var fast baktill men med lösa slingor som hänger ner vid ansiktet. Sminket ville jag har guldigt och ganska naturligt. Jag ville känna mig som jag. Tycker det blev himla bra!Vi (och många av våra gäster) bodde alltså i min fasters hus under bröllopet. Ett enormt hus från 1800-talet som ligger tvåhundra meter från vårt lilla röda hus. Här bodde mina farföräldrar på somrarna och här har jag växt upp och lekt kurragömma som ingen annanstans. Alla sovrummen är målade i olika färger och som ni ser här är jag både i rosa och gula rummet. Så småningom kom Niki och hans bestman Riki upp till huset för att fixa sig och gula rummet var deras för den biten och rosa mitt. 

Under tiden fixade Niki och hans bestman Riki bryggan för ceremonin. Flyttade ut båtarna till bojarna så att de inte skulle synas på bilderna. Tycker den här bilden är lite gullig. Två stora män i en minimal gammal roddbåt gjord för barn.

Eftersom vi bara har en toalett i huset nere (i det stora finns det två) så skapade vi även en ”herrtoalett” utomhus. Vid tolvtiden dök våra toastmasters Sabina och Niko upp tillsammans med Ylva. Och jag började vara klar. Fanny, jag Hanna och Johanna <3. Här efter åkte jag Hanna och Fanny till byn efter min brudbukett och andra smågrejer som vi hade glömt. Kändes absurt att vandra runt inne på Smarket och plocka smågodis fullt sminkad, med slöja i luvan och mjukisbyxor och gummistövlar. Bra outfit ändå. Sen var det äntligen dags att klä på mig min klänning från ByMalina. Var så peppad, glad, lite nervös och inte alls stressad. Bästa känslan! Vi korkade en flaska champagne tillsammans med mina bridesmaids och skålade. Sen fixade tjejerna sig i ordning och drack champagne medan jag smådansade och tjoade. Hanna och Ylva <3FZ <3Det enda smycket jag hade på mig som var mitt eget var min förlovningsring. Alla andra hade jag lånat av min mamma. Mammas guldörhängen med pärlor, mammas rubinhalsband med diamanter och mormors guldarmband. 

Tack älskade storasyster för att du tog alla dessa bilder och för allt annat också. Du är bäst.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *