Landet

Båthuseriet

Dagen bjöd på ett lite gråare väder. Ett väder som gjorde att man hängde större delen av dagen inomhus. Åkte i och för sig till byn på shoppa-blommor-äventyr men kom tillbaka tomhänt. Får ta en sväng till Plantagen nästa gång jag ska in till stan för ett nytt blomförsök. Besökte även vårt båthus en sväng för att få lite luft. Det har flyttat in en stor familj med svalor där som verkar trivas som fisken i vattnet. Dock är dom inte så bra på att förstå det här med att fönster är fönster. Men ja, har vi inte alla gått in i en glasdörr någon gång?

Jag gillar båthus. Min dröm som liten var att ha ett sånt där båthus som våra familjevänner hade, ett där man kan göra in med båten i huset. Ett hus med bryggor inomhus. Numera är jag mer bara glad över att det finns ett båthus oavsett om man kan köra in i det eller inte. Båthus är sådär murriga och härliga, med gamla tampar, bildäck och båtar som inte används.Här har ni mina vänner svalorna. De där två som inte förstår att man kommer ut åt andra hållet. Vi kan kalla dem för Fredrik och Egon. Känns på något sätt som passande sval-namn. Den tredje som hittade ut kan vi kalla för Sval-bard. Hehe.

Här har vi pappas Snipe som jag lärde mig segla med. Den har tyvärr inte fått komma ut i havet sedan pappa köpte en större segelbåt. Så i väntan på bättre tider så står den här och är lika fin som alltid (dock lite bajsad på av Fredrik, Egon och Sval-Bard). Jag då? Förutom att jag har blivit brun så har mitt hår förvandlats till något som liknar svinto (stålull). Som tur har jag en tid bokad hos byns frisör imorgon för en ordentlig genomgång. Det finns hopp!

Nu har vi ätit middag, alla andra pusslar och jag tänker lägga mig i min säng med en biblioteksbok och sträckläsa. Sommarlivet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *