Landet

Västnylanderiet

Jag har haft en av de lugnaste av helger i Ingå. Så lugn att jag nästan känner pensionärsvarningen ringa lite. Lugn men himla mysig. Saknade kanske lite regattan emellanåt när jag följde med vänners stories från Techobruncher och Saxofonpartys. Så för att dämpa den där ”fomon” jag led av så tog vi en sväng till Hangö via Ekenäs idag. Min syster är nämligen tillbaka i landet och med sig har hon sin amerikanska  väninna Barbara som besöker Finland för första gången. Så då måste vi såklart visa vår version av Kalifornien även om det ser lite annorlunda ut och kallas Västnyland. Men att kust som kust.

Började med Ekenäs och körde därefter vidare till Hangö. Gick i gulliga butiker i Ekenäs, picknickade på karusellstranden i Hangö och kollade (dreglade i mitt fall) på de Hangösaka sommarvillorna. (Niki jag vill ha en).

I år blev det som sagt ingen regatta för vår del, men jag tänker att jag ska ta igen det nästa år. Flytta in i Hanna och Andus (Nikis syster och man) sommarhem och dricka skumpa och hoppa mellan båtar precis som vi gjorde förra året. Å andra sidan kändes den där hårda fomon mindre hård när ens vänners instagramstories fick ett lite trött innehåll på söndagen.

Annars då? Jag har läst mina biblioteksböcker, promenerat längs med vår grusväg och ätit massor med god mat. Är ledig hela den här veckan så tänker stanna kvar här och bara hänga.

 

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *