Helsingfors

Kofferiet

Förr i i tiden, när jag bodde i min lilla etta på 21 kvadrat på Fredriksgatan var Koffen min närmsta park. Hit gick jag varje kväll på kissrunda med Milla. Hit sökte jag mig för att sola, umgås med kompisar eller för att läsa en bok. Ett vardagsrum att som var lite större än det lilla ”kök” jag då bodde i. Numera när jag bor i Berghäll är Koffparken inte direkt mitt förstahandsval för att varken kissa hund eller för att umgås i. Därför var det himla mysigt att hänga där i solen med Ylva igår och prata strunt. Sitta på gräsmattan och spana på alla andra gäng som njöt av kvällssolen.

Tänk att Ylva och jag firar tio års vänskap nästa år. Vi träffades på parkeringen utanför cateringfirman vi båda då extraknäckte för. Jag kommer ihåg att jag tyckte att hon såg normal ut. Att hon såg ut som en sådan som jag nog skulle kunna bli kompis med. Just då jobbade jag oftast med äldre damer, därav den tanken.

Den dagen serverade hon och jag ensamma på ett bröllop i Borgå. Kommer ihåg att vi tappade ena delen av bröllopstårtan och  lyckades laga ihop den utan att någon märkte något. Att bröllopsparet nästan endast köpt öl och bara hade två lådor vin för de äldre gästerna att slåss över. Besvikelsen i brudparets föräldrar ögon när de insåg att de från och med nu får de dricka öl. Klockan halv fem.

Sen dess har jag och Ylva varit vänner. Vi tänker att vi ska fira detta genom att åka på en weekend tillsammans. Vi tänker lite Östeuropa med billig öl och bra hotellutbud. Vänskap är ändå lika viktigt att fira som förhållanden. Tänk på det ni.

  

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *