Korpo,  Landet

Korpoeriet

Hej från Korpo! Vi åkte hit efter att vi vaknade imorse, ja eller min mamma skulle förmodligen kalla det för ”förmiddag” och jag för ”morgon”. Men att. Det tar ju lite tid att köra hit. Först ska man köra nästan hela vägen till Åbo, därefter ut på holmarna och två färjor senare är man i Korpoström för att sedan åka båt vidare ut till holmen. Lite annan resväg än den där timmen det brukar ta för oss att köra till Ingå. Men kul med variation. Eftersom det är första gången vi är här för i år hade vi en hel del att fixa. Till att börja med hade varvet inte hunnit slänga i båten i havet så vi fick låna Nikis barndomskompis båt. Snällt av honom. Väl här på holmen har vi städat alla husen. Dammsugit, skakat kuddar, bytt lakan och trixat med vattnet.

Nu har vi ätit hamburgare, tänt en brasa och ska spela monopol. Bra lördag.

Niki gjorde som han alltid gör när han är här. Rotar fram underliga plagg ur garderoberna och vandrar runt som en färgglad 80-tals kille. Tänker att den där jackan en gång i tiden varit ett köp någon i Nikis familj varit väääldigt nöjd över. Jag själv har i och för sig på mig en tio år gammal Henri Lloyd tröja.

Glöm inte bort veckans podd. Den är mys!

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.