Helsingfors

Rivieraeriet

Ikväll besökte jag och Sabbe Riviera (biografen här i Berghäll) och såg den danska filmen En hemsk kvinna.  Till att börja med är Riviera guld. Aldrig tidigare i mitt liv har jag besökt en så mysig, personlig och intim biograf som den här. På Riviera serveras  dessutom vin och tapas i sköna soffor med ett litet glasbord som lyses upp av ett värmeljus. Hej myz! Gott rödvin, tapas med ostar och olika italienska charkisar till en bra film kan inte slå fel. Känner mig liksom lycklig av bara upplevelsen i sig. Själva filmen var faktiskt bra. Den handlar om en man som blir tillsammans med en kvinna som förvandlar honom till vad hon anser är en pojkvän. Alltifrån styra över hans kalender till att byta ut all inredning. Tror i och för sig filmen är lite av en tankeställare. Man måste respektera varandras liv i ett förhållande och ge varandra utrymme och tid. Kvinnan i den här filmen var i och för sig inget praktexempel på en flickvän, skulle mer kalla henne för psykopat. Tror inte det hela egentligen handlar om kön utan mer personer. Oh well.

Gick via Torkelsbacken på väg till bion. Min absoluta favoritdel av mina hoods. Tänker att vi ska bo här så småningom. På kullen i lugnet och stans vackraste hus. Riviera ligger på Åsgatan 2. Och har en liten bar utanför salongen och en innanför.Tapas är livet. Ost!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *