Landet

Nörderiet

Wiho! Pappa är äntligen här för att fira påsk. Han är pensionär sedan nästan 10 år tillbaka och har den där förmånen att kunna få stanna så länge som han vill. Mamma däremot som fortfarande jobbar kommer först nästa fredag med flyg. Nu har hon i och för sig sagt upp sig, så nästa påsk är hon förmodligen här lika länge som pappa. Pensionärslivet alltså. Drömmen. Pappa hade shoppat en ny kamera på vägen hit (El Stockholmo) och blivit med en Nikon D750. En ny familjemedlem vi var tvungna att gå igenom lite. Fick även visa honom min senaste familjemedlem, Humlan (min drönare) som tyvärr inte alls ville flyga idag på grund av starka vindar. Men vi tar flygeriet till helgen istället. Nörda in sig på prylar är väl lite av en familjeåkomma. Inget fel med det.

Dagen började med strålade solsken.

Vi eldade brasa och jag jobbade Min pappa. En pensionerad härlig sjökapten. Nästa år fyller jag 30 och han 70 år. Den 100-årsfesten ser jag fram emot.

Pappa hann tyvärr inte packa upp sitt teleobjektiv när de här två typerna skuttade över isen. Förväntar mig att han har det framme under resten av vistelsen. Skulle vara fint med lite närbilder på alla djur. Förra gången jag var här såg jag tre älgar springa över.

Den här typen fyndade en ”pinne” i solnedgången.

Och jag fotograferade henne.  Och ljuset.  Och huset…

Till middag blev det pasta Bolognese och rödpang. Sen hängde vi kvar vid matbordet, drack vin och pratade livet.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *