Random

Pälsar, färg och tanteriet

Vi hänger hemma och nyser och småfryser tillsammans. Mådde lite bättre efter att jag legat en timme i badet och fått andningsvägarna lite mindre snoriga. När man är sjuk får man tid till att fundera på olika saker. Det är väl kanske den enda föredelen egentligen med att inte vara på topp. Har till exempel funderat på följande idag.

  • Vi ska gå och titta på vår bröllopslokal imorgon och hoppas verkligen att vi orkar det. Annars får vi boka om. Tänk att lokalen var fullbokad varje lördag hela sommaren 2019 utom just vår dag. Hur tidigt planerar folk egentligen? Jag trodde att vi var ute i god tid.
  • Jag fick ett brev från svenska staten som meddelade att jag numera bott så länge utomlands att jag måste anmäla mig till röstlängden för att få rösta. Nu är jag livrädd för att jag kommer att glömma. Rösta är viktigt. Rösta bör man. Är bara väldigt dålig på att posta saker.
  • Borde vi måla våra väggar gröna i sovrummet? I så fall med kalklitir eller inte? Kanske ändå inte. Kalklitir känns väldigt mycket ”landet”. Kanske Ingå-huset istället? Tänker mig ungefär något åt det här hållet för vårt sovrum.

Bilden kommer ifrån den här bloggen. Så fint!

  • Varför säger finlandssvenskar ”saktare” när de vill att man ska sänka musiken? De säger ju inte ”snabbare” när de vill höja?
  • Det här inlägget fick mig att känna mig tacksam över att jag bor i Helsingfors och inte i Österbotten. Även om jag själv äger mormors uråldriga rävmössa finns det ingenting som får mig att tycka att pälsfarmar idag är okej. Det finns mängder av andra material för att hålla dig varm. Måste du ha päls så köp en begagnad. Föda upp endast för pälsen i dessa fruktansvärda förhållanden är bara sjukt. Bara för att det är lagligt betyder det inte att det är rätt. Money talks.
  • När jag orkade ta mig till butiken tidigare idag var det en tant före mig i kön som försökte köpa en micropizza, ett paket vindruvor och en liter mjölk då hennes kort inte gick igenom. Fick ont i hjärtat och betalade för hennes varor och hoppas verkligen att andra gör likadant för sin medmänniskor i kön när livet skiter sig.
  • Den där tv-serien ”The good fight” som jag började kolla på igår. Den är slut nu. Den var ungefär exakt samma sak innehållsmässigt som ”The good wife” minus Alicia. Nu vet ni det.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *