Random

Ett längre inlägg om energi

Vappen är förbi och flera dagars umgänge och fest är över. Kul med vapp såklart, men skönt att ha den biten avklarad. Har känt mig helt slut större delen av veckan som gått. Mentalt dränerad. Hade tänkt åka till Köpenhamn men kände att jag inte riktigt orkade, så stannade hemma. Konstigt nog sover jag inte så bra i krispiga hotellakan och bäst mår jag när jag får kratta i solnedgång.

Jag har väl officiellt blivit gammal. Även om jag misstänkt sedan tonåren att det bor en liten pensionär i mig, så kan jag väl nu bara konstatera att pensionären numera blommat ut. Nej, men missförstå mig rätt. Att ha två pojkar under fyra års ålder med 1,5 års ålderskillnad, med energiutlopp som duracellkaniner och så heltidsjobb på det. Det tar lite på energin. Det är kanske inte så konstigt att tanken på nattklubbar, galna program eller resor får mig att vilja gräva ner mig i en rabatt. Djupt. Livet hemma är just nu det som lockar mest.

Jag är en extrovert person. Men jag är också en person med ett stort behov av återhämtning. Har jag hängt med vänner, familj, kollegor behöver jag ofta dubbla tiden att ta igen det. Har alltid älskat att vara ensam. Älskat att gräva ner mig i en bok utan att någon stör. Nu när man inte har så mycket av den varan så behöver jag minimera aktiviteterna. Försöka leva så hållbart som möjligt. Energimässigt. Helst utan dåligt samvete.

För visst är det inte alltid helt enkelt att vara frun, mamman, den bästa vännen, systern, dottern, kollegan, grannen, familjemedlemmen, admin av en fb-grupp, bloggaren, frilansaren och på det upprätthålla någon form av hälsosam livstil samtidigt. Har lärt mig att jag aldrig kommer vara 100% av något, men att det okej. Jag gör så gott jag kan.

Har tidigare drömt om att ha tre barn. Men just nu tror jag inte att det är hållbart. Hade jag haft barn av den kalibern som kan sitta still, pyssla eller se på en film så hade det kanske varit möjligt. Men med fullt ös medvetslös så tror jag kanske att vi borde stanna vid två. Är alltid fascinerad av vänner som köper pyssellådor till sina barn i samma ålder. Sen sitter dom där på diverse tillställningar, timme ut och timme in och pysslar. Medan mina barn både hunnit vara nakna fyra gånger, brutit sig in någonstans, fått tag på en borrmaskin med BORR, målat någons vägg och rymt X antal gånger (skämt åsido, men ni fattar). Inga pysslare med andra ord.

Nej, jag vet inte riktigt vad jag vill säga med det här inlägget mer än att vissa faser i livet är lite mer intensiva än andra. Att då lyssna på sig själv och verkligen lära sig att säga nej, för att ha råd att säga ja till det som verkligen betyder något. Det är väl grejen. För mig i alla fall.

H. Mamma till icke-pysslare.

Och hobby-pensionär.


4 Comments

 • S

  Det är absolut inte konstigt att energin inte räcker till som förut när man har två små barn o jobb o all vardag på det. Tror som du att man behöver prioritera lite annorlunda o välja bort vissa grejer för att orka. Och det är okej! Det kommer en tid när det finns mer tid för t.ex. vänner eller något annat som det nu blir mindre av.

  Jag skulle ändå varmt rekommendera att du kollar både dina järn- och sköldkörtelvärden ❤️ Det är relativt vanligt med järnbrist o problem med sköldkörteln för kvinnor i vår ålder. Speciellt efter att ha fött två barn nära varandra är järnbrist vanligt.

  Och som sagt, inte alls konstigt att ha sämre ork pga allt det andra, men bra att kolla om det finns någon medicinsk orsak som gör det extra kämpigt. Kramar ❤️

  • Lina

   Nej precis. Så är det absolut. Precis som du säger så kommer det andra tider också. Men måste faktiskt säga, även om jag gnällde lite i det här inlägget att jag verkligen också älskar den här tiden. Ibland känns det nästan för fint för att vara sant. Så det finns också den aspekten.

   Tack för omtanken om järn och sköldskörtel. Jag har alltid dåliga värden som gravid, men så fort barnen är ute, alltså redan tre dagar senare är alla mina värden jättebra. Fungerar märkligt nog så.

   Den här gången var det nog mest vapp, sex dagars program, middagar, umgänge plus intensivt jobb som stökade till det lite. Men tack <3

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *