Random

September

Intensiva veckor har det minst sagt varit. Ni vet helt vanliga saker som den här hösten för med sig. Dealat med enterovirus, fönster och dörrbyte, jobbresor, ögoninflammationer, en stukad fot, överjävligt grannland, höjda räntor, energipriser, inflation, maktskifte i Sverige. Ja, what not. Inte konstigt att man känner sig lite sliten.

Positivt däremot är att familjens prickiga person återgått till dagis och att dom otroligt osoliga fönsternissarna som gått in och ut dagligen packat ihop sina saker och åkt vidare. Förstår inte hur folk orkar renovera hela tiden? Det är ju skitjobbigt. Särskilt i kombination med småbarn.

Men ja, det har såklart varit en rolig månad också. Kära september. Så tänker att vi tar en titt på tiden som gått innan vi ramlar in i månad tio.

Svenska Bachelor hade premiär och jag har såklart följt det slaviskt sen dess. Som den reality-tönt jag är. Fördelen med inglasad balkong är att man kan hänga där långt in på hösten. Man behöver bara en varm tröja, duntäcke och lite tända ljus.

Det var fredag och Helsingfors Universitet hade flugit in min syster som huvudtalare för en workshop. Jag smög in och lyssnade vilket var himla fint.

På kvällen kom Johanna och Angel på middag till oss. Mys.

Och lördagen kvällen därpå kom Nikis syster Hanna och Andu med barn över. Vi firade att Hanna fyllt 40 och överlämnade ett stycke vänskapsknut från Svenskt Tenn. Hon blev glad! Hurra!

Ps. Ta en titt på våra fönster här. Det är sista gången ni får se dom gamla. Plus att väggarna ännu var vita.

Samma helg fortsatte vi i systertemat och besökte Nikis andra syster Malin och Patte i Grankulla. Tänka sig tre systrar under tre dagar på en och samma helg. Inte dåligt.

Så har vi hängt en del i Tammelunds sandlåda.

Livet just nu.

En kväll drack vi årets sista rosé och tittade på film.

En annan åt vi chili con carne med bulgur och koriander.

Och vårt hem förvandlades till en arbetsplats.

Ska visa mer före och efterbilder när alla lister är uppe. Men så här såg det i allafall ut i vårt tv-rum tidigare.

Nu ser det ut så här.

I helgen var Veronika och tvillingarna och hälsade på. Barnparty blir det varje gång vi ses. Så fint att dom gillar varandra. Här ser ni förresten våra nya fönster på övervåningen. Numera har de här även lister. Woop.

LISTER och nymålade väggar<3

Sen lite vabb på det. Nu välkomnar jag oktober med öppna armar. Må oktober bli lugnare än september tack. Och om man får önska så vill jag även ha världsfred. Det hade suttit fint.

Puss!


Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *