Personligt

Fredagshälsning

Det är fredag. Igen. En hel arbetsvecka har passerat i rekordfart, även om jag själv känner att det verkligen inte varit min mest produktiva vecka hittills. Ibland är det väl så. Kanske för dom flesta? Att det går lite upp och lite ner. Är folk extremt effektiva hela tiden?

Igår tog jag i alla fall en paus från jobbet och besökte Helsingfors Universitet för att lyssna på min syster som flugits in för att föreläsa. Har aldrig hört henne föreläsa tidigare, så bara den grejen var fin. Men det var roligt att höra om hennes arbete och såklart kul att se henne igen. Även om det inte var så länge sen vi sågs.

Hon berättade bland annat om upplevelserna från fraktfartyget vår pappa jobbade på under 26 år. Ett fartyg som reste mellan Sverige och Nordamerika och som vi alla syskon spenderat sommarlov på. Reflekterade över det sedan, att den där båten betyder nog en hel del för oss allihop. Även om jag till skillnad från min syster inte inspirerats att doktorera om saken. Men ja, helt klart en viktig plats (om än rörlig sådan) för oss från min barndom.

Ikväll kommer Johanna med kompis hem till oss på fredagsmiddag. Gött att vi hinner ses lite mer innan hon återvänder till Österrike.

Bild på mig själv från idag för fyra år sedan. På smekmånad i Grekland. Ser ju väldigt härligt ut, men det man inte ser är att jag samma dag hade blivit uppsagd från mitt jobb. Fick reda på det när jag satt bakom Niki på en moppe. Inte alla som får kicken på sin honeymoon. Tänkte då att vi skulle åka på en ny honeymoon någon dag, där jag inte spenderade halva veckan med att vara arg och ha ångest.

Var ganska länge arg över det här. Men vet ni, jag är inte det längre. Det, mina damer och herrar. Det är skönt.

Ha en fin fredag.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *