Helsingfors

En natt på Haven

I tisdags checkade jag in på Hotell Haven här i Helsingfors för en natt. Niki tyckte att jag förtjänade lite tid för mig själv efter ett antal veckor med att ha rattat barn själv medan han jobbat. Så strax efter lunch lämnade jag vårt hem och landade 30 minuter senare hos en härlig frisör på Bulevarden. Efter hårklippet checkade jag in på Haven och älskade mitt hem för de närmsta 24 timmarna.

Klippet blev förresten bra. Från att ha haft ofrivillig amningslugg, skaffade jag en frivillig lugg. Äntligen hade pannhåret vuxit ut såpass mycket att luggen fick göra comeback. Hejdå alla diadem jag plågat mig med i åtta månader. Hej luggen!

Haven var för övrigt också bra på att skämma bort mitt hår. Byredo-produkter blir man glad över.

Sen fräschade till mig och hoppade på en Tier-skoter till Elm på parkgatan 4 i Ulrikasborg. Säg hej till Sandis som anlände samtidigt som jag.

Och Linn!

Och Pio!

Vi drack rosé med is och jag åt en dagens fisk som var svingod.

Överlag var Elm en härlig upplevelse. Tänk att jag som tidigare bott precis bredvid aldrig lagt märke till denna trävilla vid Brunnsparkens kant tidigare. Så otroligt vackert hus. Var jag blind?

Efter Elm hängde Sandis och Linn på till Haven för lite vin.

Morgonen efter vaknade jag utvilad i mina krispiga hotelllakan. Fixade snabbt en kaffe på rummet och läste min bibliotekslånade bok.

Vid nio åt jag frukost med mig själv i en evighet. Klagade inte heller på utsikten. Sen checkade jag ut och återvände till Tammelund. Under tiden hade Niki och barnen kört till Korpo. Plötsligt fick jag mer ensamtid. Bara så där. Ibland behöver man det också. Tid.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *