Inredning,  Tips

DYI Lampfot i lera

För några veckor sedan köpte jag två paket lufttorkande lera (affiliatelänk). Fick nämligen för mig att jag ville skapa tre nya lampor till vårt hem. Rotade fram tre olika lampfötter som jag inte använde längre ur förrådet och klädde in samtliga med lera. Fördelen med lufttorkande lera är att man inte behöver stoppa in resultatet i ugnen, något man gärna inte gör med elektronik. Leran är enkel att arbeta med. Man behöver bara ge den lite tid att torka, beroende på hur tjocka lager man gör. Jag skapade två lampor till vardagsrummet och en till Louies rum.

Efter lampfötterna torkat målade jag alla tre med akrylfärg från Sostrene Grene. Så här blev resultatet.

Louies bläckfisklampa blev så här. Målade den grön först men då såg den hemsk ut så målade om den svart och vit. Kallar den för Squid Game.

The Circus blev namnet på den här enkla lösningen som numera bor i fönstret i vardagsrummet.

Och så ben-lampan som jag kallar Tights are not pants. Den ska få en ny plisserad vit skärm bara sen är den helt hundra.

Kul att för en gångs skull få använda händerna och vara lite kreativ. Tips till er där ute om ni har tråkigt i pandemibubblan.

4 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *