Hem

En vecka kvar

Första december och endast en vecka kvar tills vi flyttar in. Vi hade egentligen tänk slipa alla golven i huset och flytta in först 14.12. Men efter lite om och men har vi beslutat oss för att låta golven vara. Det finns ett vitt Timberwise ekgolv i huset nu från 2012 som är i bra skick, det enda är att vissa plankor fått lite skiftningar genom åren. Först trodde vi att det var en annan färg på den biten av golvet än på det resterande men det visade sig vara samma golv.

Vi konsulterade fyra olika golvexperter och alla sa att slipa och lacka om skulle bli knepigt eftersom skiftningarna sitter i plankorna och inte i färgen. Dessutom i och med att golvet är vitt från början är det oklart hur det blir efteråt. Ingen kunde säga om det blir bra eller inte, så efter många turer fram och tillbaka bestämde vi oss för att strunta i hela grejen. Varför slänga ut ett antal tusen på något om resultatet ändå blir samma sak? Då är det bättre att slänga in ett helt nytt golv. Något vi inte tänker göra just nu. Så vi tänker leva med lite skiftningar i det vita golvet ett tag. Med tanke på hur Bernie hanterar golv är det kanske en bra idé att vänta lite med nytt tills han har slutat dunka kastruller och annat som han inte bör dunka i golvet. Så det här betyder att vi kan flytta in redan dagen efter att vi får nycklarna. Alltså nästa vecka. Vi har haft lite att fixa med den biten. Man glömmer bort hur mycket saker det är att göra. Man tänker först att packa är det enda man gör. Men man ska ha nya elavtal (tog det via Zmarta), flyttanmälan, vår 12 kvadratmeter persiska matta ska tvättas, försäkringar, flyttfirma, flyttstäd, dagisplats ska förnyas och så vidare.

På tal om dagisplats så fick vi nu en plats. Vi fick tyvärr inte det vi ville ha utan ett annat 15-20 min bort med bil (50 min med buss). Vi kommer att tacka ja till den och ställa oss i kö för inre flytt till det dagiset vi vill ha. Så som läget är i Helsingfors ska man vara glad om man får en plats i någorlunda samma del av stan. Det blir lite mer användning av bilen om man säger så.

Men ja! En vecka kvar! Så kul!

One Comment

  • Mamman

    Så kul med huset och mera plats! Lycka till med flytten och pappan och jag ser fram emot att få se hur det blivit när ni har boat in er ett tag. Då har vi Ally med!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *