Random

Karantän och underhållning

Jahaja. Här lever man karantänlivet och det är ju inte så hemskt händelserikt. Ni vet, CONTENT tänker man som den hobbybloggare man är och kikar ner på sina tights, t-shirt med fläckar och med en lugg som står rakt upp. Content… njaaa.

Hur som. I måndags fick jag samtalet om att jag blivit exponerad för corona och blev därmed satt i karantän. Så länge jag är symptomfri gäller begränsningarna bara mig och inte mina familjemedlemmar. Dom får leva life.

Tog ett test idag i drive-in-testeriet och det var inte alls lika fruktansvärt som förra gången. Kändes bara lite obehagligt och sen var det över. Förra gången gjorde det så otroligt ont. Grät lite, var chockad och fick migrän efteråt. Hur kan det vara så stor skillnad? Jaja. Jag blev i alla fall exponerad förra tisdagen så min karantän går ut imorgon (måste dock stanna i karantän till imorgon oavsett negativt test). Men hej, imorgon är ju om några timmar och jag mår ju bra.

Har hunnit se hela den senaste säsongen av The Crown på Netflix. Herrejävlar vad bra den var. Bäst hittills? Jag rös flera gånger och grät en liten skvätt av frustration åt Dianas vägnar. Serien är så otroligt välspelad och välgjord. Ah, så bra den är. Se!

På ljudboksfronten har jag lyssnat klart på Lars Keplers senaste bok, Spegelmannen som var lika obehaglig som alla andra av Keplers böcker. Obehagliga och spännande men precis när jag är klar har jag glömt vad hela boken handlade om. Har läst samtliga av Keplers böcker och skulle på riktigt så här i efterhand inte kunna berätta om en enda av dom. Lyssnade även på Denise Rudbergs tionde bok om Marianne Jidhoff i hennes egen genre elegant crime (som hon kallar det). Lite samma där faktiskt. Kommer knappt ihåg vad den handlade om, förutom att slutet (hur allt snörs ihop) inte alls kändes vettigt? Som om typ förklaringen sakande åtminstone 10 detaljer.

Nu lyssnar jag på den första boken av Lucinda Rileys serie om sju systrar. Min mamma rekommenderade serien till mig häromdagen och efter att ha berättat lite om handlingen (tur att någon kan det) gav jag första boken ett försök. Är nu 59% in och är totalt fast. Serien handlar om sex systrar som alla är adopterade vid olika tidpunkter och från olika delar av världen av en ensamstående rik herre i Schweiz. Samtliga är döpta efter stjärnhopen Plejaderna som även kallas sju systrar. En dag dör systrarnas adoptivfar och han lämnar efter sig ett brev till varje dotter och koordinater till varifrån dom alla härstammar. Varje bok handlar om en syster och den första boken handlar om den äldsta systern Maia. Jag älskar när böcker rycker med en från första stunden och boken om Maia drar igång med en rivstart och utvecklar sig intensivt till en spännande och historiskt otrolig historia. Jag är fast. Som tur finns det fem böcker till.
Här kommer en bild på min och Bernies otroligt inspirerande lunch. Mjölkmakaroner och köttbullar. Bernie fick ingen ketchup utan fick broccoli som färgklick istället. Han har lite missuppfattat det där med vad man som barn ska tycka om broccoli och älskar dom gröna små träden med samma passion som finlandssvenskar älskar kräftor. Han suger, gör ljud, och äter broccoli med stor glädje. På fredag fyller han ett år. Tänk att han är så stor. Födde jag inte honom igår?

4 Comments

  • Lina

   Hallå. Kul men knepig fråga eftersom jag höftar hela såsen och gör den lite olika varje gång.
   Men utgår nog från det här:
   3 stora lökar
   3 msk smör
   2 stora morötter
   Rött vin, helst gott som du kan dricka vid sidan om.
   750 g malet nötkött
   200 g färska och skivade champinjoner
   2 burkar skalade tomater (helst mutti)
   2 buljongtärningar (oftast kött)
   3 msk tomatpuré (stek den gärna lite.
   2 tsk timjan
   2 tsk oregano
   2 tsk svartpeppar
   2-3 tsk salt
   vitlök efter smak.

   Ibland slänger jag även i lite soja, ett lagerblad dijonsenap också.
   Får jag feeling kan det ramla i två deciliter vispgrädde också, men det behövs inte.
   Låt den koka länge så att smakerna går in i såsen.

   😀

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *