Random

En ofrivillig sovmorgon

Tisdagmorgon och varken jag eller Niki hade satt på väckningsalarm. Vi är ju vana vid att Bernie väcker oss okristligt tidigt. Man brukar liksom inte behöva ha alarm när man har ett högljutt levande sådant. Förutom imorse då, då Björnen tog sovmorgon till 08:07 och vår mäklares stylingteam anlände 08:30. Blev lite kaos med att få fixat små detaljer, klä på oss, Björnen och komma iväg i tid. Slutade med att jag vandrade hem till min svärmor på frukost med otvättat hår (lugg som stod rakt upp a la Tintin) och iklädd oklara kläder.

Sen hängde stylisten och fotografen i lägenheten några timmar medan jag och Björnen höll oss borta. Så allt gick bra ändå, även om vi fick stressa iväg oss på 20 minuter på morgonen.

Annars då? I helgen köpte vi som sagt ett hus och det var verkligen helgens höjdpunkt. På lördagen åkte Niki, Bernie med Rici och tvillingarna till Ingå för ett dygn. Två män och tre bebisar i ett hus på landet medan jag fick ett bebisfri lördag. Jag skulle egentligen på två fester men kände mig inte helt hundra. Antar att veckans sömnskola med Björnen (kör den på nytt) tagit ut sin rätt och att jag helt enkelt tog slut. Så istället för att gå på fest var jag ensam hemma iklädd pyjamas med poddar i öronen, te i koppen och så packade jag ihop allt onödigt och rensade ut saker från lägenheten. Gick och la mig tidigt och vaknade tidigt och kände mig som en ny människa.

Men tre fredagsbilder:

Drack skumpa med Veronika, Nea och Hanna på Carusel på fredagseftermiddagen. Vår plan var att alla bebisar skulle sova medan vi chillade. Ingen bebis sov och vi chillade inte så hemskt mycket. Men det var såklart trevligt ändå!Sen tog jag svängen via en blombutik och köpte fredagsblomma..Till mig svägerska Hanna (som har putkirempa och just nu bor i min andra svägerskas hem). Hanna woltade hem pizza till oss från Tribben. Stans bästa pizza. Sen kom Niki och Andu hem och så fick vi nyheten om att vårt bud på huset godkändes. Vi skrev på avtalet digitalt sen skuttade jag och Hanna ner till alko och köpte champagne.

Nu är det tisdag och jag googlar inredning. Ska bli kul med lite mer kvadratmetrar att gå loss på. Vi kommer alltså bo kvar i Helsingfors men flyttar ut lite från centrum. BLIR BRA!

4 Comments

  • Lina

   Yey Tack bästa Veera! Så kul!

   Det har gått bra på så sätt att han nu inte protesterar längre när han inte får mjölk på natten. Men tyvärr så vaknar han ändå sådär tre gånger per natt. Ibland somnar han om ganska snabbt ibland tar det längre tid. Tror att det kanske rättar till sig när han får ett eget rum.

   Hur går det för er?

 • Veera

  Men de låter ren bra! Alltså vet du, tror eget rum löser allt!!! Härligt med hus ? snart fattar B att sömn är bäst.

  Vi flytta L då han var tyo 5mån i eget rum och åt då två ggr per natt, sen från 6mån sovit hela nätter typ förutom några tand eller språng grejs som påverkat ??

  • Lina

   Men gud vad bra! Det där lät ju helt perfekt. Antar att ni bor i ett lite större hem än en tvåa. Så fint att ni lyckats så bra med sömnen. Heja er!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *