Korpo

Att få tänder på en ö

Hej från fortsättningen på ö-livet mitt emellan Helsingfors och Stockholm. Allt är bra här. Vädret är lite mindre soligt än de första dagarna, men vad gör det? Det enda som är lite jobbigt är att Bernies två övre framtänder håller på att ploppa ut. Den ena har landat ordentligt medan den andra kämpar sig igenom tandköttet as we speak. Vi ger honom Panadol två gånger om dagen, men ändå sover han dåligt. Det känns som om han är mer vaken och olycklig på natten än faktiskt sover. Dessutom är han väldigt mycket för närhet just nu, så det här med att sova i egen säng ger vi upp på strax efter midnatt. Helst ska han bli skedad och samtidigt trycka in sitt ansikte under min haka. Plus riva mig i ansiktet. Allt på en gång.

Jag och Niki fördelade Björnnätterna från början så att jag tar nätterna och Niki tar över från 05:30. Så kör vi än idag. Man kan såklart byta för en natt eller två om man vill. Men för det mesta håller vi på samma plan. Det gör att jag tröstar och nattar om honom under nätterna men får sova från 06-11-ish. Den fördelningen har gjort att även om vi har haft dåliga nätter är det ingen av oss som lider av sömnbrist. Fördelen med att vara två på en bebis.

Men tillbaka till tanderiet. Vi hoppas att tanden landar inom några dagar och att han då får börja sova lite bättre igen. Verkar jobbigt det där med att få tänder. Stackars liten. Som tur är han ändå ganska glad på dagarna. Lilla hjärtat. Imorse dök solen upp igen. Efter ett dygns frånvaro. Bernies pyjamas kommer från Polarn och Pyret och är nummer två i ordningen. Han fick en i storlek 50 av mig samma dag som vi kom hem från BB. Insåg då att allt vi ägde i babykläder var för stort. Tänkte först skicka Niki till butiken men kom sen på att jag behövde luft efter 1,5 dygn på sjukhuset. Niki fixade en skoter utanför dörren (hade lite svårt att gå) och så gled jag ner till Polarn och Pyret i Kampen och shoppade lite i storlek 50. Inköpet passade vår då 48 centimeter långa kille perfekt. Otroligt nog passade den hela vägen upp till storlek 62. Då köpte min mamma en ny, i storlek 62. Det är den har han på sig på bilden. För några veckor sedan köpte min mamma en till likadan i stolek 80 som väntar på honom. Ändå fantastiskt plagg som håller igenom flera storlekar. Allt eftersom man kan vika ner ben och armar. Smart. Stå gör han och snart utan stöd. Vi ska se när det händer. Poolen är i allafall populär med eller utan vatten. När B sov dagssömn kikade jag på Love on the spectrum på Netflix. Ett australiensiskt tv-program där autistiska unga vuxna dejtar. Otroligt fint och härligt program. Deltagarna är så fina, härliga, ärliga och bäst. Blir så rörd över hur mycket värme, kärlek och mod de här personerna visar. Har själv jobbat med en tonåring med autism och känner så väl igen ärligheten och bristen på filter. Vi andra borde lära oss av dom här och inte tvärtom. En annan sak som slår mig under seriens gång är samtliga deltagares föräldrar. Hur fina, engagerade och peppiga föräldrar dom har. Började snyfta några gånger bara på grund av relationen till föräldrarna. ÅH så fin serie. ÄLSKAR. Niki tittade också på serie. Gött ändå att man i en relation inte behöver göra allt tillsammans. Läste även lite i den här på bryggan. Tove <3Sen vaknade den här och visade upp sina senaste trick. På kvällen när B äntligen bestämt sig för att sömn ändå var en helt ok idé var det middagsdags. Fyllde vasen med nya blommor. Niki gillade burgareBra blev det. Sen tog jag en sväng till bryggan för att njuta av ljuset. Ska komma ihåg det här i november. En nöjd kvinna på en öMycket nöjdDrack även något glas rosé så här i semesteranda. Fast det var mitt i veckan. Nu ska jag krypa ner bredvid resten av familjen. Antar att jag precis hinner somna innan B vaknar. Vi ska se.

Imorgon ska vi till Nagu på shoppingtur. Behöver fylla på lite i kylskåpet innan det ekar helt tomt. Blir nog bra. Natti natti.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *