Korpo

Nagu

Idag tog vi båten på utflykt till Nagu för att handla och äta lunch. Det tar cirka fyrtio minuter med båt dit och Bernie som de andra dagarna varit okej med att åka båt var inte lika imponerad den här gången. Det är inte själva båteriet han hatar starkt utan mer konceptet flytväst. Resan dit gick bättre än resan hem, men väl hemma bestämde vi att långa båtutflykter inte ska ingå i resten av veckans program.  Här har vi Niki, min svärmor Gaby och björnen. Alla glada utom Björnen i flytväst. I Nagu city promenerade vi runt. Det här så otroligt vackert och mysigt i Nagu att jag alltid blir lite småkär och lycklig. Antar att vi kanske skrämde slag på Naguborna med Niki och Gaby som pratar tyska sinsemellan och jag med min rikssvenska. Men fint är det verkligen här med alla små restauranger, bodar, caféer och butiker. Allt i en grön liten djungel vid havet. Otroligt vackert. Vi åt lunch utomhus i en trädgård som var så gullig att den skulle kunna vara hämtad från en bok av Astrid Lindgren. Här är det minsann enkelt att hålla avstånd. Åt en otroligt god hamburgare. Måste själv börja grilla sallad, det är så fräscht. Jag inspekterade botaniken. Ser nästan ut som om jag har glasögon gjorda av sol. Björnen tog en ganska lång nap medan vi gjorde Nagu. För att sedan surna till ordentligt under båtresan hem. Som tur fick han fortsätta med sin favorithobby när vi väl anlänt till holmen. Krypa med racerfart och ställa sig upp mot olika saker. Mycket action nu. På kvällen lagade vi pasta med buffalomozzarella, parmesan, tomater och färska kryddor. Nam.

6 Comments

 • Erica

  Missnöje mot flytväst stavas Hokka. Dom flytvästarna är absolut dom bästa och bekvämaste. Lönar sig att checka dem. Inte helt billiga men med tre barns erfarenhet kan jag säga att värda varenda euro. Och bra återförsäljningsvärde.

  • Lina

   Tack för tips. Googlade direkt på saken och insåg att du har rätt i att de är av den dyrare kalibern och att de ser mycket mer bekväma ut. Hade inte ens reflekterat över att det fanns alternativ till de klassiska flytvästarna vi har på landet. Ska kanske slå slag i saken och investera i en dyrgrip som får lilla mannen i huset att uppskatta båtfärderna lite mer 🙂 TACK Erica!

 • Bella

  Oj vad jag gillar din blogg! Blir så glad av att läsa om din vardag, blir glad av dina bilder. Dessutom är det så roligt att du bloggar så aktivt 🙂 Önskar dig en skön fortsättning på sommaren!

  • Lina

   Oj, vad glad jag blev över din kommentar. Var till och med tvungen att läsa den högt (med lite stolthet i rösten) för min man, hehe. Tusen tack Bella, dina ord värmde verkligen <3

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *