Tips

3-2-1

3 poddar: 

Flashback Forever. 
Bästa podden just nu är utan tvekan Flashback forever. Podcast om forumet Flashback, av Emma Knyckare, Ina Lundström, och en anonym flashbackare ”Scroll-Mia”. Trion går helt enkelt igenom både kända och okända trådar på Flashback och högläser och kommenterar på ett otroligt roligt och fyndigt sätt. Flashback är för er som inte vet ett forum där du kan hitta det mesta. Mycket otrevligt men också väldigt mycket underhållning. Den här bloggen har hamnat på Flashback vid två tillfällen. Första gången när jag bloggade om Anna Book och andra gången när jag nämnde Isabella Löwengrip. Hur som helst är Flashback forever lätt den bästa podden vi har just nu. Skrattar högt och innerligt varje gång jag lyssnar. Podden är ganska ny så i skrivande stund finns det ganska få avsnitt. Du hinner lyssna igenom samtliga på en dag i karantänlivet. Fantastisk!!!

P3 ID.
P3 har gått och blivit med ny podd. Här har vi en dokumentärserie som fokuserar på person istället för händelse så som p3 dokumentär. Det finns än så länge bara två avsnitt, ett om Meghan Markle och ett om Elon Musk. Underhållande och sakligt berättat om personers historia från barndom till idag. Hade ingen aning om att Elon Musk har både tvillingar och trillingar? Sjukt.

Gott Folk
Bloggaren Hanapees intervjupodd där hon varje vecka träffar en svensk kändis och pratar moral. Vad är egentligen en bra människa? Anser personen i fråga att den själv är en bra människa? Rolig take på intervjupodd som ofta får fram lite annat innehåll än klassiska intervjupoddar.

 

2 böcker:

Ont Blod av John Carreyrou
Jag lyssnade på den här boken via Bookbeat, men den går såklart lika bra att läsa i bokform. John Carreyrou på The Wall Street Journal berättar hela historien om Elizabeth Holmes, hennes företag Theranos och hur det gick till när han avslöjade Silicon Valleys största bluff genom tiderna. Hur ett startup går till att bli värderat till nio miljarder dollar utan att ha en fungerande produkt och hur kvinnan bakom företaget blir utsedd till en av världens mest inflytelserika personer genom att ljuga. Otrolig historia om Silicon Valley, fusk, företagskultur och samtiden. Finns även en dokumentär om huvudpersonen på HBO om man se mer.

Klubben av Matilda Gustavsson
Jag har skrivit om den här boken tidigare men tänker att det är en berättelse som förtjänas att påminnas om. Så fantastisk är den. Lyssnade även på den här genom Bookbeat och det kändes som att lyssna på en enda lång dokumentär. Precis som Ont blod är det här en journalists berättelse om vägen till ett stort avslöjande som utgör boken. Klubben handlar om Svenska Akademien, Jean Claude Arnault och metoo. Hur en man tillåts begå våldtäkter och sexuella övergrepp framför ögonen på en kulturelit. Om tystnadskultur, rädsla och framförallt makt. Fan så bra.

1 serie: 

 

Self made
En miniserie på Netflix i fyra delar inspirerad på Madam C. J. Walker liv. En afroamerikansk affärskvinna och filantrop som gjorde en förmögenhet på att sälja hårvårdsprodukter. Från att ha varit en ensamstående tvätterska till att bli USA:s första kvinnliga mörkhyade ”selfmade” miljonär. Snacka om driftig kvinna. Såg hela serien igår kväll och älskade denna feelgoodhistoria. Perfekt söndagsunderhållning för den som har söndags/coronaångest.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *