Helg

Helgen före jul

 

Fredag:
Började fredag morgon med att åka till läkaren. Bernie hade snorat och hostat hela natten och jag hade knappt sovit utan bara oroligt stirrat på honom livrädd för att han skulle sluta andas. Så vi åkte till en barnläkare på Terveystalo (jo, ni som undrar han är fullt försäkrad för privatsjukvård. Det fick bli så och det blev försäkringsbolaget Fennia). Läkaren lyssnade på Bernie och gjorde en grundlig check och försäkrade oss att han var okej. Skulle han bli sämre skulle vi återkomma. Lättnad.

Efter det rullade vi snabbt ner till Sveriges ambassad för att meddela att Sverige blivit med en ny medborgare. Lämnade alla papper och fick veta att det skulle ta veckor för skatteverket att ge honom ett samordningsnummer. Så inget pass för honom än på ett tag. Får skaffa ett finskt pass så länge.

På kvällen var jag helt slutkörd. Hade sovit otroligt dåligt flera nätter i rad och när Niki kom hem från jobbet i fredags tog han direkt Bernie och jag däckade i sovrummet och sov bort några timmar. När jag vaknade hade Niki och Bernie varit i Hagnäs hall och köpt kött och ostar till raclette och detta var vad jag serverades efter min välbehövda skönhetssömn. Medan Bernie sov grillade jag och Niki kött som vi dränkte i olika ostar. Sen pratade vi livet i sådär tre timmar och skålade för att vi överlevt som föräldrar i en hel månad. Skulle egentligen gjort ett en-månads-inlägg om Bernie här också men orkade inte. Ska göra det imorgon istället. Kanske inte hälsosammaste middagen men jäklar vad gott raclette är. Sen såg vi en halv en film (tror jag) innan vi satsade på att få lite sömn.

 

Lördag: Ny dag och Bernie mådde mycket bättre. Lite hostig och rosslig var han fortfarande men inte alls som dagen innan. Lämnade Niki och Bernie hemma och tog en runda på stan för att shoppa mina sista julklappar. Kom hem och började packa för Sverigeresan. Packade ner de här två prylarna på bilden ovan som jag shoppat på Black Friday. Att packa för första gången för ett barn tog mycket mer tid än vad jag tänkt mig. Herregud vad grejer man behöver ha med sig.
På kvällen stack Niki iväg på sin årliga bastukväll med sina vänner och jag och Bernie slog in julklappar. Sen kikade vi på den norska tv-serien Hjem till jul på Netflix och Bernie fick även ett bad (han älskar att bada). Har gått och blivit en sån där person som gillar att slå in presenter. Mysig syssla.

Söndag:
Natten mellan lördag och söndag gick sådär. Bernie ville inte alls sova och var otroligt missnöjd hela tiden. Testade verkligen allt. Vid fyra på natten stoppade jag ner honom i vagnen och promenerade i jacka och pyjamasbyxor 20 varv runt kvarteret. Mötte glada personer på väg hem från krogen och ett gäng poliser. Annars var det bara vi två, varv efter varv. När han äntligen sov gick jag in igen och då vaknade han direkt. Började nästan själv gråta och då vaknade Niki och tog över. Efter att jag gått och lagt mig somnade tydligen Bernie en halvtimme senare och sov resten av natten. Jag vaknade sådär fem timmar senare. Då hade Niki och Bernie varit vakna en stund och Bernie hade fått ersättning som frulle. Funkar det också. Förmiddagen ägnade vi oss åt att packa och städa hemma. Det tar lite mer tid när man ska få med alla lillkillens grejer. Tur för Milla att hon inte finns mera, hon skulle blivit otroligt stressad av allt packande. På eftermiddagen åkte vi till Siljaterminalen med en helt fullpackad bil (herregud sånt pussel). Väl på båten vandrade vi runt längs med gågatan. Tog ett glas i fören utan att se någonting. Årets mörkaste dag var verkligen mörk. Såklart har min son bara en strumpa på sin på bilden. Jag lovar att han brukar ha två. Han är bara lite dålig på att behålla dom på fötterna. Hade en promenad-hytt och Bernie fick ägna sig åt sig åt en av sina passioner i livet – titta på belysning. Båten var verkligen juldekorerad fullt ut. Granar, lampor och stjärnor överallt. Parkerade oss vid sjutiden i grillrestaurangen för en trevlig middag. Det gick väl sådär. Först fick vi bevittna hur ett finskt äldre par bakom Niki bråkade. Kvinnan skällde ut mannen efter noter och han verkade mest besvärad. Efter att ha klagat på att han aldrig hittar till hennes säng stormade hon argt ut ur restaurangen medan mannen stannade och betalade notan. Nu blir det lugn och ro tänkte vi men då började barnfamiljen bredvid oss härja istället. Ena dottern i familjen kom på det fantastiska i att skrika in i ett glas vilket hon ägnade hela vår huvudrätt och efterrätt åt att göra. Fruktansvärt ljud. Under tiden bråkade hennes föräldrar med personalen om några rabattkuponger som om dom vore Ove Sundberg i egen hög person. Aldrig varit med om att någon bråkat med personal i över en timme. Övervägde nästan själv att gå och betala mellanskillnaden bara för att bli av med dom. Åt i alla fall en glass för att bättra på stämningen lite. Efter middagen gick vi tillbaka till hytten och hängde innan det blev dags för att ge det här med sömn ett försök. Otroligt nog sov Bernie igenom hela natten med endast två avbrott då jag snabbt ligg-ammade honom. Fantastiskt. Tror han gillade att sova mellan oss och med ett mjukt brummade och gungande. Kanske borde flytta in på en båt?Här är vi nu. I bilen någonstans mellan Stockholm och Värnamo. Jag sitter numera i baksätet i gott sällskap. Resa med spädbarn har än så länge gått förvånansvärt bra. Puh!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *