Gravid

1 november

Yes! Fredag och äntligen är november här, månaden jag till och med längtade efter i juli. Tänk att innan den här månaden är slut ska Bernie ha äntrat världen. Så orealistisk känsla. Både kul och lite jobbigt att vi inte alls vet vilken dag han har tänkt att dyka upp. Men vissa saker kan man inte bestämma i livet, något den här resan verkligen lärt mig. Jag tror dock inte att han kommer att dyka upp före det beräknade datumet (16.11) utan kommer ta lite tid på sig. Statistiskt föder väl förstföderskor efter BF så varför ställa in sig på något annat? Kommer han tidigare ser jag det bara som en nice surprise.

Känner mig verkligen peppad på förlossningen. Tycker mest att det ska bli spännande och kul vilket gör att jag inte alls känner mig särskilt orolig. Finland är ändå ett av de absolut bästa länderna i världen att föda barn i och Kvinnokliniken här i Helsingfors är Finlands mest avancerade klinik. Jag kommer att vara i så bra händer och litar fullt på den vård jag kommer att få. Särskilt efter att jag besökte Kvinnis för första gången i veckan och verkligen fick uppleva hur proffsiga dom är där. Dessutom var det så fint?! Känner mig så tacksam över att få föda i Finland. Vilken jäkla förmån.
Första november kräver sina levande ljus, även så här på morgonen. BB-väskan är nästan färdigpackad. Nu saknar den bara allt sådant smått som jag använder på daglig basis.

Finns det något ni hade med er som ni verkligen var glada att ni packade ner?

4 Comments

  • Linda

    Stooort lycka till, Lina! Här har vi också väntat på november. Elis lillebror var beräknad till den 5:e, så nu hoppas vi han vill komma snart. Jag kommer inte ihåg något särskilt som var bra att ha i förlossningsväskan faktiskt, men har hört att lypsyl kan vara bra att ha. Och vad skönt att du känner dig peppad på förlossningen, jag tyckte det hjälpte mycket att komma ihåg att det inte är något farligt som händer – det är bara kroppen som arbetar som den ska. Kram!

    • Lina

      Fina Linda!!! Tusen tack och stort lycka till er där också. Så himla roligt att vi ska ha nästan samtidigt. Hoppas att du har mått bra så här in i slutet och att ni snart får träffa Elis lillebror. Tack för tips. Ska absolut packa ner lypsyl asap. Ja, är så peppad på att uppleva just allt det där, vad ens kropp kan som man aldrig upplevt. IIh! Spännande. Stor kram och hälsa alla!! <3

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *