Gravid

Försäkringsdjungeln

Umgicks lite över telefon med vårt försäkringsbolag Fennia (vi var hos Folksam som blev uppköpta av Fennia) i morse och blev bara ännu mer konfunderad. Vi har hemförsäkring, sjukförsäkring, olycksfallsförsäkring, reseförsäkring och bilförsäkring via dem (livförsäkring via AXA) och efter det här telefonsamtalet kände jag att jag inte förstår någonting. Jag är även försäkrad hos Fennia via jobbet så på sätt och vid är jag väl dubbelförsäkrad. Har alltid tänkt att en sjukförsäkring täcker tex långtidsvistelse på sjukhus (dvs kostnader, inkomstbortfall och så vidare) men nu visade det sig att det mer fungerar som att jag istället för offentlig sjukvård går privat. Lite som om jag skulle vara amerikan. Likaså den här barnförsäkringen som jag en stund senare fick en offert på som visade sig kosta lika mycket som vår sjuk-olycks-hem-rese-försäkring för två personer ihop. Alltså va?

Lite förvirrad just nu.

 

Edit: 23:27. Den här försäkringsfaderullan visade sig vara lite av en kulturkrock. Svensken här har just insett att saker och ting verkar fungera lite annorlunda här än i Sverige. Sjukt att man efter tio år av liv i ett land fortfarande kan bli förvånad.

2 Comments

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *