Helg

Cityhelg

Vaknade oförskämt tidigt i lördags. Kände mig nästan som mig själv igen. Eller något åt det hållet i alla fall. Kollade mina blodvärden förra veckan eftersom jag kände mig som en koma-patient och så visade det sig att jag hade låga järnnivåer. Så efter järnknarkande och att tanden jag opererade bort slutade göra ont blev jag lite mer i liv. Skönt. Lördagsförmiddagen försvann ganska snabbt i och med att jag hängde med Niki på jobbäventyr. Vilket för den här dagen innebar att åka runt på elskoter och leta efter saker. Lite som skattjakt. I vanliga fall sitter han mest vid en dator så att få åka skoter en halv dag kändes mest mysigt.Började rutten med Olympia Stadion och Böle, körde sen vi vidare till Sibeliusmonumentet och avslutade i Rödbergen med lunch och drinks när det började ösregna. Tiers elskoter är en kraftigare modell än konkurrenternas. Den väger sju kilo mer och är liksom mer gedigen vilket gör att den håller länge. Eftersom den är kraftigare byggd ligger den aldrig ner utan stabilt står upp på sitt stöd när man parkerat den och klarar lite mer terräng. Elen kommer ifrån vindkraftverk och går en skoter sönder använder man samtliga användbara delar för att reparera andra. Obs, inget samarbete. Drack en moctail på Yesyesyes som var lite sådär men väldigt fin att titta på. När det blev uppehåll gled vi hem, handlade för veckan och lagade tacos till middag. Avrundade kvällen med två filmer i soffan. Började titta på The Purge men fick stänga av eftersom den fick mig att må så dåligt? Sen när blev jag känslig för skrämmande filmer? Istället såg vi Good Will Hunting och Oblivion. Lite mindre obehagligt. Sen blev det söndag och vi tog svängen om Ikea. Inget vi var direkt ensamma om. Som tur visste vi redan innan vad vi skulle ha så besöket inklusive köttbullar gick ganska snabbt. Efteråt byggde Niki ihop Bernies byrå iklädd kalsonger (sorry about that Niki) och jag organiserade allt annat. Vi tänkte att förvaring är en bra grej att fixa ganska tidigt så kan allt som vi köper till Bernie hamna där i.Köpte en vanlig Hemnesbyrå och satte på läderhandtag för lite mjukare känsla. Inga konstigheter. Vi kommer att använda den här byrån som både skötbord och förvaring. Lägger en skötbädd ovanpå och lådor med blöjor. Klart. Det mest praktiska hade kanske varit att ha skötbord på tvättmaskinen, men eftersom vi har ett torn med både tvättmaskin och torktumlare går inte den kombon. Vi ville inte heller ha ett ”klassiskt” skötbord eftersom det tar mer plats och så blir möbeln kanske lite onödig efteråt? Vi kommer inte heller ha något barnrum utan knör helt enkelt in Bernie i vårt sovrum. Sovrummet ligger ändå dörr i dörr med badrummet så vi har nära till vatten. Våra 61 kvadrat borde klara en bebis. Ett tag i alla fall.Resten av dagen rensade vi ut i alla köksskåp, garderober och andra förvaringsutrymmen. Slängde bort allt skräp och skänkte kläder/saker vi inte använder. Dessutom tvättade jag alla fönster och Niki lagade middag till oss. Det var det hela.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *