Random

Noux

Vad gör man en ledig tisdag i stan när man egentligen bara vill vara ute i skogen? Det satt jag och funderade på igår morse och kom fram till att jag faktiskt aldrig varit i nationalparken Noux. Lite knäpp att den bara ligger 39 minuter bort och att jag som den skogsälskare jag faktiskt är aldrig har varit där. Finns få ställen jag mår så bra på som i just skogen. Framförallt på våren och hösten när det frusit till lite. Sommaren när skogen är invaderad av mygg och bromsar och man måste ha på sig massa svettiga lager för att klara sig är inte min skogstid. Så jag hoppade in i bilen och körde ut till skogen med Milla. Vi var väldigt ensamma i skogen. Träffade på ett annat par men det var väl det. Milla tyckte att jag var helt tokig som höll henne kopplad, men reglerna för parken var just kopplad hund. Fick följa dem även om min hund som alltid annars går lös i skogen såg lite upprörd ut. Det som är så fint med Noux är alla vattendrag, sjöar och små tjärnar. Om jag någon gång bor i hus ska jag anlägga en bäck på baksidan. Ljudet är terapi.
Lederna bestod av hårt packad snö så det var lätt att ta sig fram. Om än lite halt i backarna.
Vi gick Korpens runda som enligt ”internet” skulle ta fyra timmar att gå på barmark men snarare tog tre timmar att gå i snö. Mycket stigningar som man kanske kunde tänka sig tar ner på tempot, men ska man gå den rundan på fyra timmar på barmark får man nog gå väldigt långsamt.Eftersom jag inte äger några vandringskängor (borde så skaffa något liknande) skuttade jag runt i Nikeskor och skidstrumpor. Äh, funkade ganska bra det med.

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras.