Random

Cityhelg

Vi bestämde oss för att för en gångs skulle skippa landelivet för en ordentlig cityhelg. Så istället för att inviga lördagen iklädd underställ framför brasan i Ingå så åt jag en ”cali-frulle” bestående av bröd, stekt ägg, stekt spenat och kaffe. Åt alltid detta till frulle när jag hälsade på min syster i Kalifornien (därav smeknamnet). Var lite sådär småseg lördagen till ära efter att ha varit ute och svängt med Y och S kvällen innan på Siltanen. Ändå glad över att jag vandrade hem vid två och inte gjorde som de andra två galningarna och åkte vidare. Börjar bli en gammal dam här hej.

Ska vi leka inredningsbloggare för en stund? Porslin: Röstrand Ostindia Floris-serien. Underlägg: Svenskt Tenn. Duk: H&M Home. Bestick: Ikea. Runt tvåtiden tog jag och mina äkta man spårvagn 1 till Rödbergen. Upptäckte glatt att Relove flyttat in på hörnet av roban/fredan och var tvungen att kika in lite. Tänk att för några år sedan var Rödbergen mina hoods. Här bodde jag 2009-2015 i just den här korsningen. Det härliga gröna huset med hästbutiken inhyste en etta på rymliga 21 kvadrat som min mormor snällt kallade för ”förrådet” och jag själv för ”hem”. Smaken är som baken. Numera rör jag mig så sällan i Rödbergen att jag vid varje besök gör massa imponerade skrik åt allt jag ser ”Titta hääääär, men oooooj”. Ni kan kalla mig Rödbergsturisten. Hursomhelst så har våra vänner R och V köpt en Rödbergslägenhet och just flyttat in. Så som de passionerade möbelbyggare vi trots allt är var ett byggbesök vår lördagsagenda. Vi byggde möbler, drack öl och umgicks. Ikea-möbler är ibland lite som lego för vuxna, nämligen svinkul. Sen Woltade de nyblivna lägenhetsägarna in massa pizza från Puttes och så korkade vi vin. Sen blev det faktiskt ganska sent. Ni vet spontant häng som förvandlas till en härlig middag där fler hänger på och till sist övergår till fest? Just en sådan lördag blev det. Niki fick mitt i allt åka och hämta Milla så att hon fick vara med lite. SÅ himla bra dag. Söndag och jag vaknade till det här.
Sen tog vi en lugn dag. Promenerade med hund, tittade på Jurassic Park, tvättade lakan. På eftermiddagen slängde jag i hjortsteken jag fått av R kvällen innan i sous-viden och lät den hänga där på 54 grader i två timmar. Till det gjorde jag en kall bearnaisesås som fick stå och dra till sig lite medan hasselbackspotatisen och köttet blev klart. Nam!  Slut på helg!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *