Listor

En lista

 

Lånade lite snällt den här listan av Sandra Beijer som lite snällt lånat den av Flora.
Listor är ju till för det. Att lånas.

Vad köpte du senast?
Grönt te tillsammans med Y och S på Fratello.

Hur lång är du?
169 cm

Vad stod det i ditt senaste sms?
Använder nästan bara whatsapp och messenger. Aldrig sms-funktionen. Men på whatsapp var det en printscreen från facebookgruppen 925 till Linn (Linn är såklart också med i gruppen, no stress).

Vad gillar du mest med dig själv?
Att jag löser saker. Problemlösarn här hej!

Vad gillar du minst med dig själv?
Att jag ibland är lite lat. Som den här veckan borde jag dragit ut på årets första springtur. Komma igång lite och få upp pulsen ordentligt. Men nej, har såklart skyllt på att det är halt ute. Bra Lina.

Har du söndagsångest?
Hade ingen sådan på flera år. Sen dök den upp i våras, brutalt var det. Så det ofta kan bli när något är fel. Just nu har jag såklart ingen söndagsångest alls men det beror mest på att det inte är någon större skillnad på mina veckodagar. Måndag, fredag? Samesame.

Vilka städer har du bott i?
Göteborg, Värnamo, Montreal och Helsingfors

Lyssnar du på poddar? Vilka?
Många. P3 dokumentär, P3 Historia, P3 Musikdokumentär, P4 Dokumentär, P1 dokumentär, Verkligheten i P3, Livet på läktaren, Bildningspodden, Säljpodden, Rättegångspodden. Spöktimmen, En mörk historia, Spår, Della Q, Värvet, Fördomspodden, Framgångspodden, Värvet, Gott folk, Hanaspees otroliga podcast, Alex och Sigges podcast, Fredagspodden, Daddy Issues, Two of a kind, Kenza och Danni, Bathinas podcast, Serial, Redgert och Dietz, Magnus och Peppe, En varg söker sin pod, Josefin och Vanja, Historiepodden, Allt du velat veta, Trettio plus trevar. Ja, en hel del. Har säkert glömt hälften.

Överlag lyssnar jag på många poddar där jag lär mig specifika saker eller inspireras av personligheter. Pratpoddar måste bestå av personer jag är intresserad av.  Just nu älskar jag Della Q för att de tre är så sköna. Har väldigt svårt för poddar där människor ska vara väldigt rätt. Tycker om när folk slänger ur sig grejer och har humor/självdistans. Daddy Issues är briljant i all sin brutala ärlighet, men skämskudden är emellanåt svår att bära.

Låt på huvudet just nu?
Same Changes – The Weepies.

Är du en ringare eller smsare?
Är verkligen ingen ringare i privata sammanhang. Inga problem med det jobbmässigt men privat föredrar jag whatsapp. Om det inte gäller familjemedlemmar då, då funkar skype/whatsappcall ypperligt.

När går du och lägger dig?
Midnatt oftast. Bra tid att sova.

Vad är det modigaste du gjort?
Svår fråga. Hmm.. Göra slut med någon man inte är kär i, flytta ut till en liten etta med en hund, lära känna mig själv och stå på egna ben och därefter bli tokkär i livets man. Relationer till både en själv och andra kräver mod.

Har du någon gång åkt ambulans?
Blev likblek och ”slutade andas” som litet barn och fick åka ambulans, men det är såklart inget jag kommer ihåg. Däremot kommer jag ihåg när jag krockade med min moped som femtonåring och fick åka ambulans. Tror jag fick sy i foten?

Har du haft urinvägsinfektion någon gång?
Usch ja. Många. Numera är jag bra på att upptäcka det och skaffa hjälp i tid. Annars blir jag ett febrigt litet paket som knappt kan gå. Hatar urinis med hela mitt hjärta. Hemska saker.

Hur många kuddar sover du med?
Vi har fyra. Niki sover med en och jag med tre 🙂

Äter du några vitaminer/kosttillskott?
Någon form av kvinnopiller med massa grejer i. Kommer ihåg att äta ett piller sådär en gång i månaden. Kan tänka mig att den där rosa burken snart blir för gammal om jag inte skärper mig.

Vad läste du för språk i gymnasiet? Vilka språk kan du?
Läste franska i fem år. Kan jag franska? Nja, men efter några glas vin tror jag ibland att jag kan. Hehe. Likadant med finskan.

Vad har du för ringsignal på telefonen?
Harry Potter soundtracket. Såklart.

Go to-mat som alltid är gott?
Tacos i alla dess former. Eller är ”Go To-mat” ett koncept som jag missat?

Hur ofta tvättar du håret?
Var tredje dag.

Hur uppvaktar man dig?
Man hänger, bjuder mig på ett glas vin och snackar livet. Mys ju. Ah gillar snittblommor också!

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *